Tüfenkci’den Büyüme Oranı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci gün içerisinde esnaf ile bir araya geldi. Esnaflar ile beraberliğinde hem ülke ekonomisi, hem de Türkiye gündemi hakkında açıklamalar yapan Tüfenkci’nin ana maddesi büyüme oranlarıydı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gün içerisinde esnaflar ile bir araya gelerek bir takım açıklamalarda bulundu. Alanları kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak vazifelerini en iyi şekilde gerçekleştirmek gayretinde olduklarını aktardı. Özellikle son zamanlarda ticaret sektöründe kullanılmaya başlanılan kare kodlu çek gibi gelişmelerin kolaylaştırıcı rolleri üstlenerek önemli yenilik ve heyecan kazandırdığını belirtti.

Ticaretin kolaylaştırılması ve daha güvenli olması için fazlasıyla düzenlemenin yürürlüğe girdiğini hatırlatan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu ile uygulamanın başladığı süreçten sonra 4 binden fazla rehin işleminin gerçekleştiğini ve bu rehin işlemleri sayesinde ciddi kazançların elde edildiğini belirtti. Tüfenkci, aynı zamanda bilinçlenmenin artması ile birlikte bu sistemin de daha da yaygınlaştığını belirtti.

2016 yılı içerisinde hem Türkiye ekonomisi, hem de dünya ekonomisi, hem de Türkiye ekonomisi için zorlu süreçler yaşandığını belirten Bakan Tüfenkçi, tüm zorluklara rağmen Türkiye’nin geçtiğimiz yıl içerisinde yüzde 2,9 ila 3 arasında bir büyüme oranı kaydettiğini belirterek, olumsuzluklara rağmen güzel bir başarı olarak yorumladı.

Aynı zamanda geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yükselmeye başlayan ihracat oranları, aynı dönem içerisinde yüzde 3,5 oranında bir büyüme yakaladığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, ihracatın tüm yıllara oranla en yüksek seviyelerinde gezdiğini ve bunun olumsuzluklara rağmen yaşandığını belirterek, 2017’nin Türkiye için çok daha verimli olmasını beklediklerini belirtti.