Türk Vatandaşı Kredi Kartı Kullanmayı Seviyor!

Bankalararası Kart Merkezi tarafından açıklanan 2017 Ağustos ayı verilerine göre, bu dönem içerisinde 61,6 milyar Türk Lirası tutarında kredi kartı harcaması yapıldı. Bu dönem içerisinde banka kartları ile yapılan harcamalarda da yüzde 52’lik bir artış oldu.

Sadece Kurban Bayramı döneminde kart ile yapılan harcamların 4,9 milyar Türk Lirası’na ulaştığını aktaran Bankalararası Kart Merkezi, 2016 yılındaki Kurban Bayramı dönemine oranla 1 milyar Türk Lirası tutarında bir artış olduğunu ifade etti.

Türkiye genelinde toplamda 61 milyon adet kredi kartı bulunduğunu belirten Bankalararası Kart Merkezi, banka kartı sayısının da 126,1 milyon adet olduğunu ifade etti. 2016 yılının Ağustos ayına oranla banka kartı sayısında yüzde 11’lik artış olduğunu ifade eden BKM, kredi kartı sayısında da yüzde 6’lık bir artış olduğunu belirtti.

Ağustos ayı döneminde 61,6 milyar Türk Lirası tutarında yapılan harcamaların 54,8 milyar Türk Lirası tutarındaki kısmın kredi kartları ile yapıldığını aktaran BKM, 6,8 milyar Türk Lirası tutarındaki kısmın da banka kartları ile gerçekleştirildiğini aktardı. Kredi kartı ile yapılan harcamalar bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 17 oranında artış yaparken, banka kartları ile yapılan ödemelerdeki artış ise yüzde 52 oranında gerçekleşti.

Vatandaşların nakit taşımak yerine pratik bir şekilde kullanmalarını sağlayan kartlar, Kurban Bayramı döneminde de önemli bir hareket sağladı. 31 Ağustos 4 Eylül tarihleri arasında yapılan harcamaların 4,6 milyar Türk Lirası’na ulaştığını belirten Bankalararası Kart Merkezi, 2016 yılının Kurban Bayramı dönemine oranla tam yüzde 26 oranında bir büyüme olduğunu aktardı.

Yapılan harcamaların 2,2 milyar Türk Lirası’na tekabül eden yüzde 44’ü market alışverişinde, akaryakıt istasyonlarında ve giyim sektörü içerisinde gerçekleştirken yüzde 20’lik pay ile en büyük harcama marketlerde yapıldı.