Türkiye’nin Kredi Notu Görünümünü Korudu!

Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notu için beklenen açıklamayı yaptı. Şirket tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada Türkiye’nin kredi notunun BB+ seviyesinin korunduğunu, Türkiye ekonomisinin not görünümünün ise durağan olarak tanımlandığı ifade edildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türkiye’nin sahip olduğu kredi notunun teyit edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada yabancı para cinsinden kredi notunun BB+ seviyesinde teyit edildiğini, not görünümünün de durağan olarak tanımlandığı ifade edildi. Yazılı olarak yapılan açıklamada, Türkiye’nin kredi durumunun; yüksek enflasyona ve dış finansmandan kaynaklı ortaya çıkan hassaslıklara rağmen, aynı zamanda makroekonomik düzeydeki volatilite ile düşük kamu borcunun, mali istikrarın ve güçlü büyüme performansının elde ettiği bir denge olduğunu ifade etti.

2017 yılı için Türkiye ekonomisinin yüzde 6,8 oranında büyümesinin tahmin edildiği ifade edilirken, Türkiye ekonomisinin güçlü bir büyüme yakaladığı vurgulandı. Türkiye’nin son 5 yılda yüzde 5,6 oranında bir büyüme elde ettiğini, elde edilen bu büyüme oranının da, Türkiye’ye benzer olan ülkelerin elde ettiği yüzde 3,5’lik ortalamanın çok üzerinde olduğuna, gerçekleştirilen teşviklerin, turizm sektöründe kademeli olarak toparlanmasının, ticari ortak olan ülkelerdeki sağlam büyümenin 2017 yılı için önemli bir destek sağladığını ifade edildi.

2019 yılı için yüzde 4,7 oranında büyümenin ön görüldüğü ifade edilirken, aynı zamanda kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya olan oranının 2017 yılında yüzde 28,4 düzeyinde gerçekleştiği, cari açığın gayri safi yurt içi hasılaya olan oranının ise yüzde 5,3 seviyesinde olduğu ifade edildi. Aynı zamanda sıkılaşan mali ve parasal politikalar vasıtasıyla krediye olan erişimin azalmasına dikkat çeken Fitch Ratings, Türkiye ekonomisinin sahip olduğu büyümenin 2018 yılında yüzde 4,1 düzeyinde gerçekleşmesinin öngörüldüğü ifade edildi.