Findeks Renginin Sarı Olması Ne Demek?

Findeks kredi notu sisteminin minimum kredi notu 0 (sıfır)’dan başlamaktadır. En yüksek kredi notu ise 1900 puan değerindedir. Kredi notu 0 ile 1900 arasında değişken özelliklere sahiptir.

Her kredi notu aralıkları içi renk tanımlaması yapılmıştır. Findeks kredi notu ortalama içinde bulunan sarı kredi notu ortalaması 1300 puan ile 1499 puan arasında kredi notu olan kişilerin bulunduğu not ortalaması olmaktadır.

Bankalar kredi başvurusu yapan müşterilerinin kredi notlarını incelerler. Kredi başvuru formunu dolduran kişilerin findeks kredi notu sorgulatılır. Kredi notunun durumuna göre de kişilerin kredi alabilecekleri ya da alamayacaklarına karar verilir. Az riskli kredi notu grubunda yer alanlarında genel itibari ile bankalardan kredi kullanımı açısından kolay bir şekilde onay alabilmektedirler. Yani kolay kredi kullanmak isteyenlerin bu sebepten ötürü kredi notu ortalamalarının minimum findeks sarı renkte tutmaları gerekmektedir.

Doğru kredi limiti ile kolay kredi veren bankalar üzerinden eksiksiz doldurulan kredi başvuruları sonucunda az riskli kredi notu olanların kredi onayı alabilmeleri mümkündür.

Az riskli grupta ve bu grubun daha iyilerinde bulunan kişilerin kredi başvuruları genel olarak onaylanır. Eğer findeks kredi notunuz 1300 puan ile 1499 puan değerleri arasında yer alıyorsa banka size maaşınız ile doğru orantılı bir kredi limiti belirler. Kredi ödemelerinde sorun yaşamamanız, kredi notunuzu düşürmemeniz için uygun ödeme planları düzenlenir.