USB, Referandum Sonrası Türkiye Ekonomisi Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Dünyanın en bilinen finans kuruluşlarından biri olan USB, referandum sonucunun evet çıkması durumunda Türk Lirasının küresel piyasalarda yüzde 2 ile yüzde 3 arasında değerleneceğini söyledi.

USB, referandum sonuçlarında evet çoğunluğunun çıkması sonucunda Türkiye ekonomisinin daha da güçleneceğini, yüksek kalitede sermaye hesap akışlarının gerçekleşeceğini, yurt için belirsizliklerin ortadan kalkacağını, iç talepte ise artış meydana geleceğini söyledi. Türkiye’nin rekabet hacminin artması ve ödemelerde yapısal olumsuzlukların onarımı için ekonomik yenililere ihtiyaç durumunun olduğunu söyleyen USB,  ekonominin daha da güçleneceğini söyledi.

Yapısal Yenilere Öncelik Tanınacak

16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleşecek olan referandum sonucunda evet oyunun daha fazla çıkması durumunda ekonomi sektörünün ekonomik yenililere öncelik tanınacağını söyleyen USB, bütçe gider hacmindeki artışın düşmesi, yatırıma olan güvenin artması, dış ülkelere olan satışların iyileşmesi söz konusu olacağını belirtti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)’nın likititedeyi artırmaya devam etmesinin yukarı yönlü ekonomi sektörünü risklerini oluşturduğunu söyleyen USB, referandumdan hayır çoğunluğunun çıkması durumunda ise çok fazla ekonomik belirsizliklere yol açacağını söyledi. Hayır çoğunluğunun olmasının varlıklar ve Türk Lirası üzerinde baskı oluşturacağını söyleyen USB maddi olarak daha fazla sıkılaştırma yapılması gerekeceğini, ekonomik büyümenin aşağı yönlü riskleri meydana getireceğini söyledi. USB, hayır ile yatırım yapan kişi ya da firmaların satışlarda karşı koruma mekanizmasına bürüneceklerini, oluşan ortamda temel tüketici ürünleri, satış ve telekom piyasalarını genel sektör ortamından daha iyi bir başarı elde edip, bunu gösterebileceklerini sözlerine ekledi.