Yapılan Halk Oylamasının Ardından Gurbetçilerden Emlak Hamlesi Geldi

16 Nisan’da gerçekleştirilen halk oylamasının ardından yaklaşık 5 milyon gurbetçi, rotalarını memleketlerine çevirdi. Proje Beyaz’ın patronu olan Murat Uzun, Avrupa tarafından Türkiye’ye karşı alınan tavrın Avrupa’da yaşayan gurbetçileri küstürdüğünü belirterek, oylamadan sonra gurbetçiler tarafından talep patlaması yaşadıklarını belirtti.

Türkiye için yaşanan en önemli dönüm noktalarından biri olan referandumun ardından, Avrupa’da yaşayan 5 milyon civarında ki Türk, yatırım yapmak adına gözlerini Türkiye’ye çevirdi. Referandum süreci boyunda Almanya ve Hollanda gibi bazı ülkelerin Türkiye’ye karşı bir tavır takınmaları, o ülkelerde yaşayan Türklerin tepkisine neden oldu. Bu zamana kadar yatırımlarını yaşadıkları ülkelere yapan Türkler, konut gibi uzun vadeye sahip yatırımlarını artık Türkiye’de gerçekleştirmeye başladı. Özellikle Ege Bölgesi olmak üzere gurbetçiler tarafından verilen Marmara ve Güney sahillerindeki emlak siparişleri her geçen gün çoğalmaya başladı. Gayrimenkul almak üzere Türkiye’ye gelen gurbetçilerin bu konuda yapmış oldukları açıklama ise, bunun nedeninin batının İslam karşıtlığı ve Türkiye’yi yalnızlaştırmak adına yürütülen politikalarının olduğu yönünde idi.

Proje Beyaz Uluslararası Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı olan Murat Uzun bu konu hakkında bir açıklamada bulundu. Murat Uzun açıklamasında, 16 Nisan referandumundan sonra Avrupa’da yaşan Türkler tarafından beklenmedik bir şekilde yoğun talep geldiğini ve bugüne kadar hiç görülmedik yoğunlukta gayrimenkul alımı için geldiklerini ve aradıklarını belirtti. Özellikle yatırım için Ege Bölgesi için talep geldiğini açıklayan Uzun, daha çok 2+1 ve 3+1 daire tiplerini tercih ettiklerini anlattı. Ayrıca Murat Uzun, bu durumun gurbetçilerin emekli olduktan sonra Türkiye’ye dönüş yapacaklarını gösterdiğini de açıklamalarına ekledi.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı olan Altan Elmas’da bu konu hakkında açıklamada bulunarak, Antalya’da hayata geçirmiş oldukları 19 bin konuta sahip kentsel dönüşüm projesi için 2 gün içerisnde 16 bin talep aldıklarını dile getirdi. Halk oylamasından sonra Avrupa’da yaşayan Türklerden ve Avrupa’da çalışan vatandaşlardan yoğun ilgi gördüklerini de açıklayan Elmas, bu 16 binlik konut talebin yaklaşık yüzde 20’sinin gurbetçi vatandaşlar tarafında geldiğini de belirtti.