Şanlıurfa’da İhracat Artacak!

Ülkemizden Ortadoğu’ya en çok ihracatın gerçekleştiği şehir olan Şanlıurfa‘ya petrol borusu üretim tesisi kurulacak. Bu sayede ihracat artışlarının olması bekleniyor.

Devletin Şanlıurfa bölgesinde yer alan komşu illerde de ekonomiyi hareketlendirmeyi hedefliyor. Bu yönde başlatılan çalışmalar kapsamında ekonomiye büyük olanaklar sağlayan Cazibe Merkezleri Programı’na, yatırımcıların ilgi göstermesi bekleniyor.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) çalışmalarında bulunan yabancı yatırımcılar, Şanlıurfa’ya çok ilgi gösterdi. Urfa ilginin en çok gösterilen il olarak belirtildi. Şanlıurfa, ülkemizin metrekare bazında ele alındığında en büyük 10 organize sanayi bölgesinden biri mevcut olan şehir olara bilinmekte. Yatırımcılar bu şehirde araştırma ve görüşmelerini bitirip, yatırım proje çalışmalarını hızlandırdı. Küresel çapta 23 milyon avroluk cirosu ve 130 binden fazla çalışanı ile birlikte dikkat çeken şirkete, petrol bürosu inşa etmesi için yaklaşık olarak 200 dönümlük arsa tahsisi verildi.

Altyapı çalışmaları bittiğinde ise bahse konu arazi üzerinde kısa dönem için de tesisin çalışmalarına başlanması beklenmekte.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Yunus Emre Aksu, illerinde önemli ölçütte yatırımların yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Yapılan tesis sayesinde İran ile Irak alışverişlerinin daha da artacağını söyleyen Yunus Emre Aksu, yapılan yatırımların Şanlıurfa’nın ekonomisinin kalkınmasına çok büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Firmanın ilk önce başvurusunda bulunduğunu, daha sonra yer tahsis ettiklerini söyleyen Yunus Emre Aksu, 750 milyon Türk Lirası değerinde bir yatırımın söz konusu olacağını, ortalama 500 kişiye iş imkanının doğacağını söyledi. 1 yılda ortalama 1 milyon tane plastik ve metal boru üretimi sağlayacaklarını söyleyen Yunus Emre Aksu, şehirlerinde şuan da 192 milyon değerinde ihracat kapasitesinin olduğunu belirtti.