3 Katlı Büyük İstanbul Tünel Proje İhalesini Alan Açıklandı!

İstanbul bitmek bilmeyen trafik çilesine çözüm bulmak için yapılan 3 Katlı Büyük İstanbul Tünel Projesi‘nin ihale sonuçları açıklandı. Yüksel Proje Uluslararası AŞ en yüksek puanı alarak ihaleyi kazandı.

İhale Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafınca yapıldı. İhalede, teklifler değerlendirmeye alınıp, sonuca bağlandı.

İhaleyi kazanan Yüksek Proje Uluslararası AŞ en yüksek puanı aldı. İhale sürecinde 10 gün devam edecek olan itiraz etme süreci başladı. 10 gün sonra sonraki 20 günlük zaman zarfında Yüksel Proje Uluslararası AŞ ile Genel Müdürlük arasında gerekli sözleşmeler yapılıp, imzalar atılacak.

3 Katlı Büyük İstanbul Tünel Projesi ihalesine 4 firma teklif verdi. Tecnimont Civil Construction SPA 87,60 puan aldı ve 20 milyon 500 bin Türk Lirası değerinde teklif verdi. Italfer SPA-Sintagma Srl İş Ortaklığı 91,27 puan aldı ve 24 milyon 760 bin Türk Lirası değerinde teklif verdi. Arcadis-Prota Mühendislik 92,09 puan aldı ve 32 milyon 950 bin Türk Lirası değerinde teklif verdi. İhale sonucunda Yüksel Proje Uluslararası AŞ 28 milyon 835 bin Türk Lirası teklif vererek ihaleyi kazandı.

İlk olarak zeminin verilere incelenip, araştırmalar yapılacak. İhale sürecinden 1 yıllık zaman zarfı içinde çalışmaların bitmesi bekleniyor. Kara ve demiryollarının ikisinin de bulunduğu projede iki şeritli yol yapılacak. İki yaka arasındaki geçiş 14 dk sürecek. Yapılacak projeden günde 6,5 milyon vatandaşın faydalanması beklenmekte.