Altın Haftaya Nasıl Başlayacak?

2018 yılına 158 Türk Lirası seviyesinden başlayan gram altın fiyatları, geride kalan çeyrek dilim içerisinde yükseliş eğilimini sürdürerek 182 Türk Lirası’nı geçmişti. Altının ons fiyatında yaşanan değer kayıpları sebebiyle hafta sonu 171,4 Türk Lirası’na kadar tekrar düştü.

Geçen Hafta 171,4 TL’den Kapatıldı!

Altın fiyatları 158 Türk Lirası’ndan 2018 yılına başlangıç yaptı. Yıl başında ekonomistler tarafından yapılan tahminler gerçekleşerek, geride kalan dönem içerisinde tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükselen altın fiyatları, 182,4 Türk Lirası ile tarihi zirvesini gördü. Zirvede kalıcılık sağlayamayarak, dolar kurunun ve altının ons fiyatlarının gerilemesi etkisiyle 27 Nisan Cuma günü 171,4 Türk Lirası’na kadar gerileyen altın fiyatları, haftayı bu değerden kapattı.

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta içerisinde yüzde 1,79 oranında değer kaybetti. Haftayı 172,2 Türk Lirası seviyesinden kapatan altın fiyatları için, yeni haftada nasıl bir seyir izleniyor?

Altın Yatırımı İçin Önemli Fırsat!

Ekonomistler, yeni haftaya bin 330 Dolar seviyesinden başlayacak olan altının ons fiyatlarının yatırımcılar için iyi bir alış rakamı olduğunu ifade ediyor. Konu hakkında değerlendirmelerini ileten Anadolu Ajans Finans Analisti İslam Memiş, ABD Tahvil faizlerinin yüzde 3’ün üzerine yükselmesi ile birlikte, dolar endeksinin güçlenmesinin, altının ons fiyatlarını etki altına alabileceğini belirtiyor.

Altının ons fiyatlarının bin 360 Dolar seviyesinden bin 315 Dolar seviyesine kadar gerilediğini belirten Memiş, bu rakamların bin 290 Dolar seviyesine kadar inebileceğini belirtirken, bin 315 Dolar seviyesinin de güçlü bir destek seviyesi olduğunu, altın yatırımcısı için bu rakamların önemli fırsatlar barındırdığını, yatırımcıların bu rakamlardan alış yapmasının fırsat olarak yorumlanabileceğini belirtti.