Altın Bu Haftayı Nasıl Kapattı? Güncel Altın Fiyatları

Bu hafta içerisinde altın fiyatlarında dalgalı bir seyir hakimdi. Türk piyasalarında en çok talep gören ürünler arasında olan çeyrek altın ve gram altın fiyatları da bu dalgalanmadan nasibini aldı. Gün içerisinde değişkenlik yaşayan altın fiyatları yüzünden yatırımcılar fiyatları yakın takibe aldı.

Haftanın kapanışı itibariyle serbest piyasada 24 ayar külçe altın için gram satış fiyatı 146 Türk Lirası oldu. İstanbul Kapalıçarşı’da uygulanan fiyatlar ise gram altın için alış 145,80 Türk Lirası, satış ise 146 Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Kapalıçarşıda Cumhuriyet Ata Lira 961 Türk Lirası’ndan alınırken, 977 Türk Lirası’ndan satıldı. 133 Türk Lirası’ndan alışı yapılan 22 ayar bileziğin gramı ise 137 Türk Lirası’ndan satıldı.

939 Türk Lirası olarak tam altın, 958 Türk Lirası’ndan vatandaşa satılır iken, yarım altının alış fiyatı 470 Türk Lirası, satış fiyatı ise 480 Türk Lirası olarak kayıtlara geçti.

Altının onsu geride kalan 4 haftalık sürecin en düşük seviyesine geriledi. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) tarafından alınan kararlar sonrasında bin 296 dolar değerine kadar gerileyen altının ons fiyatı, 4 haftalık sürecin en dip seviyesini görmüş oldu.

FED tarafından alınan yeni kararlar sonrasında düşüş eğrisine geçen ons altın fiyatları, haftanın son işlem gününü yüzde 0,8’lik bir değer kaybı ile kapattı. Son işlem gününde bin 301 dolardan kapanış yapan altının ons fiyatı, bugün itibariyle bin 296 dolar olarak uygulandı.

Altının ons fiyatı bin 296 seviyesini görmesi ile birlikte 28 Ağustos tarihinden bu yana geçen 26 günlük süreçteki en düşük seviyesini görmüş oldu.