Bakan Fakıbaba: Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Kalkınacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’nin gıda, tarım ve hayvancılık ile kalkınacağını, Türkiye’deki istihdamı bununla sağlayacaklarını, hayvancılıktan, tarımdan elde ettikleri kazançlar ile ülkeye çok sayıda köprü, raylı sistem ve yollar inşa edebilineceğini söyledi.

Ziraat Mühendislerinin teori ile pratiği birlikte yürütmeleri gerektiğini söyleyen Bakan Fakıbaba, bir ülkenin kendi gıdasını kendisi üretemediği durumda tam anlamıyla özgür olamayacağına inandığını söyledi.

Türkiye’nin tarım sektöründeki üretimde çok fazla potansiyelinin bulunduğunu söyleyen Fakıbaba, Türkiye’nin gelişmesinin ve kalkınmasının gıda, tarım ve hayvancılığa bağlı olduğunu, istihdamın bu sektörler ile sağlanacağını, eğitim ile tarlanın su ile buluşmasının çok önemli olduğunu, hem eğitim olur hem de tarla su ile buluşabilirse ülkede önemli ölçütte katma değer oluşacağını söyledi.

Türkiye’deki gençlere hem çok çalışmalarını hem de işlerini çok sevmelerini söyleyen Bakan Fakıbaba, Ziraat Mühendisliği‘nin Türkiye’de 20 yıl sonra en önemli mesleklerinden biri olacağını söyledi.

Üretimin çok önemli olduğundan bahseden Bakan Fakıbaba,  üretim bakanlığının olması gerektiğini, gıda, tarım ve hayvancılığa bakıldığı zaman hepsinde üretimin yapıldığını söyledi.

Türkiye’deki kadın çiftçilere çok önem verdiğini söyleyen Bakan Fakıbaba, köylerden şehirlere göçleri azaltacak, en düşük seviyeye indirecek kırsal kalkınmanın daha da artış göstermesi için çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

Organik tarım hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Fakıbaba, organik tarımın dünyada çok önemli olduğunu, silah ve gıda ikilisinden en önemlisinin gıda olduğunu, gıdaya ve gençlere olması gereken değerin verilmesi halinde halledilmeyecek hiçbir şeyin kalmayacağını söyledi.