Çavuşoğlu: Eğitime Verilen Destek 14 Kat Arttı

Türkiye’de eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, 2002 senesinde eğitim için ayrılan payın 10 milyar liraya tekabül ettiğini, bugün söz konusu rakamın 140 milyar lira seviyesine çıktığını söyledi.

“Eğitime Verilen Destek 14 Kat Arttı”

2002 senesinden bugüne kadar eğitime ayrılan payın 14 kat yükseldiğini söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye’nin büyüyüp geliştiğini, her zaman yatırımların devam edeceğini söyledi.

Ülkemizde 2002 senesinden sonra paradigma değişikliklerinin olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, kendilerinin artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylediklerini, söylediklerini uyguladıklarını, Karacabey’in verimli topraklarıyla birlikte tarım deposu olduğunu, Bursa’nın kavşak noktası konumunda bulunduğunu söyledi. Karacabey’in yalnızca topraktan yetişen ürünleri ile bilinmediğini söyleyen Çavuşoğlu, ilin aynı zamanda yan sanayi sektörüyle de Türkiye ekonomisine son derece katkı sağladığını, sağlamaya da devam edeceğini söyledi.

“500 Sanayi Firmasının 14 Tanesi Bursa’da

Karacabey’de dört mevsim tarım yapılabileceğini söyleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tarım sektörüne ek olarak sanayi sektörüyle de şehrin çok verimli olduğunu, ülke genelinde toplamda 500 adet sanayi firması bulunduğunu, bunların 14 tanesinin Bursa’da olduğunu, vergi rekortmenlerinin Bursa listesinde çok fazla olduğunu, bunun da Bursa’nın ekonomik gücünün bir göstergesi olduğunu söyledi. İlerleyen süreçlerde tarım ve hayvancılık sektörünün en önemli sektör haline geleceğini sözlerine ekledi.