Büyükbaş Kurbanlıklar Ne Kadar Olacak?

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte kurbanlık fiyatları gündeme gelmeye başladı. Bunun ardından yetkililer özellikle büyük baş hayvanların kilo fiyatını açıklayarak konu hakkında bazı ipuçları verdiler.

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte pek çok vatandaşın kurbanlık alma telaşının başladığı öğrenildi. Bu süreç içerisinde kurbanlık fiyatlarının yükseleceğine dair çıkan haberler çeşitli tartışmalara neden olmuştu. Yetkililer ve Bakanlık tarafından yapılan açıklamaların ardından fiyatların yükselmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı ve bu iddiaların tamamının spekülatörler tarafından ortaya atıldığını ifade ettiler. Geçen yıla göre bir karşılaştırma yapıldığı zaman büyük bir değişimin olmayacağı özellikle dile getirildi.

İlk haftalarda kurbanlık fiyatlarının yüksek olması hayvanların büyük şehirlerde bulunan pazarlara henüz gelmemesinden dolayı kaynaklanmıştı. Bu süreç içerisinde tüketicinin olumsuz etkileneceği bir durumun olmayacağı ve yakın zaman içerisinde fiyatların giderek daha fazla düşeceği ifade edildi. Hayvanların kurban pazarlarına getirilmesi ile birlikte hareketliliğin arttığı öğrenildi. Geçen yıla bakıldığı zaman büyük baş kurbanlıkların kilo fiyatı 17 lira ile 18 lira arsında değişiyordu. Bu yıl fiyatlara tekrar bakıldığı zaman kilo fiyatının 18 lira ile 20 lira arasında değişiklik göstermesi planlanıyor. Bu süreç içerisinde fiyatlarda büyük bir değişimin olmaması planlanıyor.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre tüketicilerin satışlar sırsında mağdur edilmemesi gerektiği belirtildi. Satışların devam ettiği süre boyunca denetimlerde kaldığı yerden devam edecek.