Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi: Hayvancılıkla Uğraşanlara Yeni Teşvik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilere küçük baş hayvanlar için 25 Türk Lirası, büyükbaş hayvanlar için de 250 Türk Lirası tutarında destek verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars’ta AKP’nin 6. Olağan İl Kongresi’ne katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği konuşmada çiftçilere müjdeli haber veren Erdoğan, küçükbaş hayvanlar için çiftçilere 25 Türk Lirası tutarında, büyükbaş hayvanlar için de 250 Türk Lirası tutarında yeni bir destek verileceğini ifade etti.

Son zamanlarda Türkiye’nin gündeminde et fiyatlarının yüksekliği olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kars’ta hayvancılık sektörü için büyük bir potansiyel olduğunu, 1 kişinin 50 baş hayvan bakımı yapabileceğini, bunların kesim aşamasında da bu kişilere teşviklerin yapılacağını ifade etti.

1 Ocak 2018 tarihi itibariyle teşviklerin başlayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu teşviklerde her küçükbaş hayvan için 25 Türk Lirası, her büyükbaş hayvan için de 250 Türk Lirası tutarında destek sunulacağını ifade etti.

Yakın dönemde yem fiyatlarına yüzde 100 oranında zam gelmesi sonrasında oldukça zor bir duruma düşen çiftçi, süt fiyatlarını yükseltmek zorunda kalmıştı. Aynı zamanda yem fiyatlarında yaşanan yükseliş, Türkiye’nin ithal yeme yönelmesine ortam yaratmış, fiyatların düşmesi için ithal yem seçeneği değerlendirilmişti. Bu etki ilk etapta süt fiyatlarını yükseltse de, yem fiyatları sebebiyle et fiyatlarının yükselmesi gündeme gelmişti. Bu durum ile başa çıkmak isteyen hükümet de ithal hayvan getirerek et fiyatlarını aşağı yönlü hareket ettirmeyi hedeflemişti.