Özlü: Ramazan Öncesinde Et Fiyatları Artıyor Haberleri Yalan

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ramazan öncesi et fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Resmi gazetelerde yayınlanan Ramazandan önce et fiyatlarında artış yaşandığı haberlerinin aslında tam da doğru olmadığını, şu anda yeterli seviyede besi hayvanlarının bulunduğunu söyleyen Faruk Çelik, mevcut durumdaki yerel etlerin dışında da ithal edilen etlerin de olduğunu, bu kapsamda ars problemlerinin olmadığını söyleyebileceğini ifade etti.

İstanbul’da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) Tarım Bakanları 2. Toplantısında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Faruk Çelik, et fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Yaklaşık olarak 1,5 yıllık zaman zarfında et fiyatlarının ortalama 30 ile 40 Türk Lirası arasında değiştiğini söyleyen Faruk Çelik, kendileri için ağırlık olan yoğun tüketim kapsamında kuşbaşı ile kıyma fiyatlarının olduğunu söyledi. Şuanda mevcut durumda yeterli seviyede etin olduğunun bilgisi aktaran Faruk Çelik, bunun hem yerel hem de ithal edilenlerden olduğunu belirtti. Et fiyatlarının daha az tutarlarda satılabileceğinin mümkün olduğunu söyleyen Faruk Çelik, ancak böyle bir şey olursa üreticilerin bu konuda zarar edeceğini söyledi.

Domates fiyatları hakkında da açıklamalarda bulunan Faruk Çelik, kendi aralarında meydana gelen problemler sebebiyle domates fiyatlarının sonuçlarının çiftçilerimizden çıkarılmasının doğru bulmadığını söyledi. Çelik, tüm ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de kendi aramızda sorunlar olabileceğini, bunun tamamen farklı bir şey olduğunu, artık Rusya olan ilişkilerimizin de eskisi gibi normal seviyeye geri döndüğünü söyledi. Bu yılın ocak, şubat ve mart ayları döneminde yüzde 39 oranında domates ihracatı gerçekleştirdiğimizi söyleyen Faruk Çelik, bunun ise 200 bin ton hacimlik seviyeye tekabül ettiğini belirtti.