Denetimler Sıkılaşıyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarımsal destekler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tarımsal desteklerin yararlarına dikkat çeken Bakan Fakıbaba, destekler ile ilgili kontrollerin daha da artırılacağını, verilen desteklerin yanlış yerlere gitmesi durumunda onların paralarının il müdürlüklerinden alınacağını söyledi.

Bakan Fakıbaba: Verilen Desteklerde 80 Milyonun Hakkı Var!

Verilen desteklerin amaçlarına uygun olarak kullanılıp kullanmadığı kapsamında yapılan denetimlerin yüzde yüz, tamamıyla yapılmadığını söyleyen Bakan Fakıbaba, verilen desteklerin yanlış yerlere gitmesi durumunda ilgili il müdürlüklerinden paralarını alacağını, o paralarda 80 milyon vatandaşın hakkının bulunduğunu söyledi.

Bakan Fakıbaba: Çalışmalar Takım İşi! Tek Başına Başarı Elde Edilmez

Tarımsal destekler kapsamındaki denetimlerde takım çalışmalarının öneminden bahseden Bakan Fakıbaba, yapılan işin takım çalışması olduğunu, bunun tek başına bir bakan tarafından ya da merkezdeki bürokratik tarafından yapıldığında başarılı sonuçların alınamayacağını, asıl başarının yerelde olacağını, bu kapsamda da önemli ölçütte çalışmaların olduğunu, herkese güvendiğini ve inandığını, denetimlerde daha dikkatli olacaklarını, her şeyi ölçeceklerini ve biçeceklerini söyledi.

STK’ları de verilen desteklerin denetim ve kontrol sürecine dahil etmek istediğini açıklayan Bakan Fakıbaba, bunun sonucunda daha şeffaf sonuçlar elde edilebilineceğini, kime ne kadar ne verildiğini, bunların sonuçlarının ve tüm takip işlemlerinin çok daha rahat bir şekilde yapılabilineceğini söyledi.

Yasaların dışında bir durum tespit etmesi halinde anında müdahale edeceğini söyleyen Bakan Fakıbaba, hem kendi arkadaşlarını hem de paraları alanları savcılığa vereceğini söyledi.