Devlet Memurları Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Devlet memurları kamuda çalışan kişilere verilen isimdir. Bu gruptaki insanlar kredi çekmek konusu ile ilgili çok fazla karışıklık yaşamaktadır. Çünkü krediler kendi içinde vade oranları, faiz oranları, kredi çeşitleri ve çekilebilecek tutara göre farklılık göstermektedir. Bu konu ile ilgili memurlara şöyle bir tavsiyemiz olabilir: Memurların maaşlarını çektikleri bir banka vardır.

Diğer bankalar ile görüşmeden önce maaşlarını çektikleri kullanıcı hesaplarının sürekli aktif olduğu banka ile kredi hakkında görüşmeleri onlara fayda sağlayabilir. Gelelim asıl konumuza: Devlet memurları ne kadar kredi çekebilir? Bu konu ile ilgili alınan maaşın %75 i kadar bir tutarın çekimine izin verilmektedir. Örneklerle açıklamak gerekirse 3000 lira aylık maaşı olan bir memur bunun %75’ i olan 2250 liraya kadar kredi çekebilir. Ancak kredi konusunda maaş ile birlikte etkili bir diğer faktör de vadedir.

Vade oranı bankadan bankaya ve çekilmek istenen kredi türünden türüne farklılık göstermektedir. Yine bir örnek verecek olursak x bankası konut kredisi için 10 yıla kadar vade uyguluyor diyelim ve siz de 20 yıllık vadeden faydalanmak istiyorsunuz. 1 yılda 12 ay olduğundan 10 yıl 120 aya tekabül eder. Bu hesaba göre aylık 2250 lira çekebileceğiniz ve 10 yıllık yani 120 aylık da vade kullanacağınız düşünülürse yüksek miktarlara kadar kredi çekebilmeniz mümkündür. Ancak bu rakamlar varsayım üzerine belirtildiği için en uygun kredi tutarını, faiz oranını ve vade hesabını öğrenmek için kendinize uygun bulduğunuz bir banka ile görüşmeniz en iyisi olacaktır.

Kredi Çekerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Krediler bankaların belli bir faz karşılığında halkın kullanımına sunduğu para anlamına gelmektedir. Bankalar kredi vermeden önce o kişinin mal varlığı, kredi notu, banka borcu, var olan kartlarının ödemelerinin zamanında yapılıp yapılmaması ve maaş tutarına göre seçimler yaparak kredi verip vermeyeceğine karar verir. Bankalar böyle detaylı bir araştırma yaparken kredi kullanmak isteyen memurların dikkatli olmaları ve iyi bir araştırma yapmaları gerekir.

Krediyi veren banka ne kadar faiz uygulayacak, ödeme konusunda kolaylık sağlayacak mı, istediğiniz tutarı ödeme konusunda tavrı nasıl, vade konusunda istediğiniz gibi uygun seçenekler sunulacak mı gibi birçok konuda dikkatli olup özenli bir araştırma yapmalı ve ancak ondan sonra kredi çekmeye karar vermelidir.