E-Fatura Kullanımı Artık SGK’da Zorunlu Olacak!

e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan vatandaşlar 1 Ekim 2017 gününden sonra SGK’ya gönderecekleri faturaları e-fatura olarak elektronik ortamda gönderebilecekler. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan elektronik fatura ile ilgili düzenlemelere ilişkin olarak; e-Fatura sistemine dahil olan herkes birbiri ile yapmış oldukları mal teslimi ile hizmette e-fatura kullanmaları zorunlu hale gelecek.

SGK Dijital Dönüşüme Katkı Sağlayacak

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı M. Kurtuluş Nevruz, 1 Temmuz 2017 tarihi itibari ile ihracat yapan ve e-Fatura kullananların ihracat faturalarını zorunlu olarak e-Fatura kapsamında oluşturmaları gerekeceğini hatırlatarak, SGK’nın da e-Fatura kullanımında zorunlu hale gelmesinin dijitalleştiğimizi ve bunun  ülkemiz için çok önemli bir adım olduğunu, SGK’nın dijital dönüşme katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Teknolojinin kamu kurumlarında kullanılmaya başlaması ile birlikte kontrollerin ve hizmetlerin daha hızlı olacağını, hayatımızı kolaylaştıracağını söyleyen Nevruz, başta RTÜK, EPDK, Adalet Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarının KEP sistemine geçtiğini, mükellefleri ile elektronik ortamda iletişim kurabildiklerini söyledi.

E-Faturanın Faydaları

E-Fatura’nın faydaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Nevruz, baskıda, kuryede, arşiv ve kargoda, tüm iş gücünde tasarruf yapıldığını, faturaların elektronik ortamda çok daha hızlı hazırlanabildiğini ve gönderildiğini söyledi. Yapılan tüm işlerin fizikselden çıkıp elektronik ortamla yapılmasında ağaçların kesilmesinin de önüne geçebileceğini söyleyen Nevruz, iş yaşamını bir hayli kolaylaştıracağından bahsetti.

Tüm verilere bakıldığı zaman 2 milyon elektronik imzanın olduğu, 2 milyon 600 bin adet de maliyeye bağlı normal adreslerin olduğu, normal adreslerin korunması, alıcının kim olduğunun tespitinin yapılması, içeriklerin değişime uğramaması, güvenli olması, delil olarak kullanılması mümkün değilken, elektroniğin en güvenli yöntemi olan KEP Sistemi ile bu mümkün.