HepsiBurada’nın Satış Yetkisi Goldman Sach’ta!

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından bir tanesi olan HepsiBurada.Com, satış tekliflerini alabilmek için global düzeyde yatırım ve finansman alanında ün sahibi olan Goldman Sach ile anlaşma sağladı.

Türkiye’de oldukça iyi bir konuma sahip olan HepsiBurada.com, Türk e-ticaret sektöründeki öncüler arasında yer alıyor. Birçok farklı kategoride satış gerçekleştiren internet sitesi, satış işlemlerinde teklifleri almak için global düzeyde ün sahibi olan yatırım ve finansman şirketin Goldman Sach ile anlaşma yaptığını duyurdu.

HepsiBurada.Com’un yöneticisi Hanzade Doğan Boyner, anlaşma ile alakalı bir takım açıklamalarda bulundu. Satış tekliflerini almak için Goldman Sach Group ile anlaşma sağlandığını ifade eden Boyner, konu hakkında detaylara yer vermedi.

Geçtiğimiz aylarda dünya genelinde önemli bir konuma sahip olan Amazon.Com’un, HepsiBurada.Com’u satın alması yönünde ortaya atılan iddialar hakkında yorum yapılmadı. Amazon’un 2017 yılının Ağustos ayında Türkiye’de ofis açma konusunda adımlar attığının hatırlatılması üzerine yöneltilen sorular da cevapsız kaldı.

Satışa konu olacak olan HepsiBurada.com’un bahsi geçen alıcı olarak Amazon.Com’a satılması halinde Türkiye’deki e-ticaret sektörü global düzeyde önemli konuma sahip olan iki şirketin rekabet sahnesi haline gelebilir. Amazon.Com’un en büyük rakiplerinden bir tanesi olma özelliğini koruyan eBay 2011 yılında GittiGidiyor.Com’un yüzde 93’lük hissesini satın alarak Türkiye pazarına adım atmış, geriye kalan yüzde 7’lik hisseyi de 2016 yılı içerisinde bünyesine katarak firmanın tek sahibi olmuştu.

Konu hakkındaki diğer bir rakip olarak ise Alibaba.com’un Kurucusu ve CEO’su Jack Ma gösteriliyor. Jack Ma, 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirmişti.