Huzur Bozan Tazminat Alamayacak

Çalışma hayatında huzuru bozan ve çeşitli sıkıntılara yol açan kişilerin işveren tarafından tazminatsız bir şekilde işten çıkarılması mümkün olacak.

Çalışma hayatında huzurun sağlanması ve her iki tarafında sorunsuz bir şekilde çalışma hayatına devam edebilmesi için her iki tarafa da büyük sorumluluklar düşüyor. Bu süreçte işverenin çalışan üzerinde sorumluluklarının olduğu kadar çalışanın da işyerinde işverene ve diğer çalışanlara karşı önemli sorumlulukları bulunuyor. İş yerinde kavga eden, sorun çıkaran, etrafa zarar veren çalışanların işveren tarafından fark edilmesinin ardından 6 günlük kısa bir süre içerisinde işten çıkarılabileceği ifade edildi. Bu durumda gerçekleştirilen işten çıkarmalarda herhangi bir şekilde tazminat da ödenmemesi dikkat çekiyor.

Çalışma şartlarına uyum sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılması planlanıyor. Bu süreçte çalışma ilişkisine hem işverenlerin hem de çalışanların karşılıklı olarak uyum sağlamaları gerekiyor. Çalışma düzeni içerisine ahlak ve iyi niyet olgularının da kullanılması için gerekli uyarılar yapıldı. Çalışma hayatında huzuru bozan kişilerin barındırılmaması için gerekli düzenlemelerin yapılmasına karar verildi. İşçi ve işverenler arasındaki ilişkinin normal düzeyde korunması gerektiği belirtildi.

İş yerinde gerginliğinin engellenmesi için ahlaki kurallara önem verilmesi gerekiyor. Özellikle iş yerinde yoğun bir tempo ile çalışanların davranışlarının sonucu da biraz ağır olduğu için bu süreçte sorunlu çalışanların tepkileri işlerini sonlanmasına neden olabilir. Tazminatsız bir şekilde işten çıkarılmak istemeyenlerin iş hayatında hareketlerini kontrol altına almaları gerekiyor.