İcra Borcum Var, Kredi Alabilir Miyim?

Borçlarını ödemekte zorluk çeken, icralık olan bireylerin çoğu borçlarını ödeyebilmek için kredi kullanmak ister.  İcralık olan bireylerin kredi alabilmeleri için bankaların izlemiş oldukları tutumlar birbirinden farklı olmaktadır. İlk olarak hangi sebepten ötürü icra geldiği incelenmektedir.

İcra Borcum Var, Kredi Alabilir Miyim?

İlk olarak bankalar size gelen icranın hangi sebepten geldiğini inceleme altına alırlar. Söz konusu icranın bankalara olan kredi, kredi kartından dolayı mı oluştuğuna, başka kurumlara mı olduğuna yada şahsa ait olan ödemenin yapılmamasından dolayı mı olduğuna göre değişiklik göstermektedir. Banka haricindeki diğer tüm borçlar için kredi kullanılması mümkündür. Çünkü bu borçlarda kredi notunuz etkilenmemektedir. Ancak bankalara olan borcunuz var ise bankalar kredi vermezler. Kredi notunuz, borcunuzun ödenmemesi, eksik ödenmesi, geç ödenmesi vb. gibi durumlarda düşer. Ayrıca kredi notu tüm bankaların sistemlerinden de görülmektedir. Yani bir bankaya olan borcunuzun geç ödemesi ya da ödenmemesi bir başka bankadan görülebilmektedir. Bu durumda da kredi verilmesi neredeyse imkansızdır.

Bankaya olan borçlardan ötürü icra gelmişse kredi notu sıfıra düşer ve kara listeye alınırsınız. Kara listeye alınan kişilerin kredi alabilmeleri kesinlikle mümkün değildir.

İcra borcunu kredi almadan kapatmak isteyen bireylerin başka çeşitlerde alternatifleri de bulunmalıdır. Akraba, eş, dosttan borç para almak, kredi kartından taksit ile nakit para temin etmek ve benzeri gibi çeşitli alternatif yollarında bulunması kredi çıkmaması sonrasında işlerin daha zora gitmemesi için gereklidir.