Kredi Hayat Sigortası Ne İçin Yapılır? Ücreti Ne Kadardır?

ABN AMRO Persoonlijke Lening

Kredi almak üzere bankaya giden herkes bu işlem esnasında yapılması zorunlu olan hayat sigortası ödemeleri ile karşı karşıya gelmektedirler. Kredi ödemelerinin yapmakla yükümlü olan kişinin söz konusu ödemelerini yapamayacak duruma geldikleri zaman uygulanacak olan süreçle alakalı olarak çözüm sunma amacıyla yapılmakta olan hayat sigortaları, ilk aşamada maddi bir külfet olarak görülse de aslında son derece faydalı bir uygulama olma özelliği taşımaktadır.

Kredi Hayat Sigortası Neden Yapılır?

Kredi almak için başvuru yapan kişinin söz konusu başvurusu onaylandığı zaman yapılacak işlemler arasında bulunan hayat sigortasının amacı, borçlu kişi öldüğü ya da borcunu ödeyemeyecek bir duruma geldiği zaman söz konusu borcun ne olacağı konusunda yaşanacak olan sıkıntıları gidermektir.

Normal şartlarda ölen kişilerin borcu yasal varislerine yansımakta iken, bankalardan alınan kredi borçları yapılan hayat sigortası nedeni ile yasal varislere hiçbir şekilde intikal etmeksizin direk olarak kredi alam esnasında yapılmış olan hayat sigortasının muhatabı olan sigorta şirketine devredilmektedir. Bu durum hali hazırda yakınlarını kaybetmiş olan kişilerin bir de maddi sıkıntılara girmesini engellemektedir. Üstelik kredi ödemesini yaparken hayatını kaybeden kişilerin o ana kadar yapmış oldukları ödemeler de ölen kişinin yasal varislerine tekrar iade edilmektedir.

Kredi Hayat Sigortası Ne Kadar?

Kredi hayat sigortası ücreti ise kişilerin yaşlarına, cinsiyetlerine, aldıkları kredi tutarına, kredi vadesine ve bankaya göre değişkenlik göstermektedir.