Hazır Kredi Nedir? Hazır Kredi Nasıl Çekilir?

Hazır kredi, son zamanlarda bankaların müşterilerinin acil bir şekilde nakit ihtiyacı hasıl olması halinde rahatlıkla çözüm üretebilmeleri adına oluşturdukları bir sistem olarak ortaya çıktı.

Hazır kredi, bankalar tarafından müşterilerinin sürekli takip altında tutularak, en olumlu kredi notuna sahip olunduğu dönemlerde ödemelerde herhangi bir aksaklık olmaması halinde otomatik olarak tanımlanmaktadır.

Sahip olunan sabit gelir durumu, hesaba yapılan para girişi ve çıkışları; kredi kartı ve bank kart üzerinden yapılan ödemeler, kişinin adına kayıtlı kredi kartı, telefon faturası, doğal gaz faturası, elektrik faturası gibi faturaların da ödenmesi konusunda aksaklık yaşanmamasına özen gösteren bankalar, her şeyin düzenli bir şekilde ilerlemesi halinde ise hesabınıza otomatik bir kredi tanımlanabilmektedir.

Hazır kredi tanımlandığında bankalar genellikle müşterisine bilgi vermek amacı ile SMS gönderebilir, e-posta gönderebilir ya da müşteri hizmetleri aracılığıyla arayarak bilgi verebilmektedir. Aynı zamanda bankalar tarafından müşterilerine sunulan internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamalarındaki kredi kategorisi üzerinden de rahatlıkla hazır kredinizin olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Bankalar, hazır kredi tanımlaması yaptıktan sonra müşterilerinin krediyi kullanmaları halinde; kredinin temin edileceği günün şartlarına göre belirlenen özel kredi faiz oranı uygulaması gerçekleştirilmektedir. Müşterilerin sahip oldukları kredi notlarına, gelir durumlarına, ödeme planlarına göre özel faiz oranı belirleyebilen bankalar, aynı zamanda bankalar tarafından uygulanan güncel faiz oranlarını da kullanabilmektedir. Bu durumu kredi başvurusu gerçekleştireceğiniz ya da hazır kredinizi kullanacağınız vakitte bankanız ile detaylı bir şekilde görüşebilir, ödeme planınız hakkında kapsamlı bir bilgi sahibi olabilirsiniz.