İGA Sermayesini 6.25 Milyar TL’ye Yükseltti

İstanbul Yeni Havalimanı için hem inşaat, hem de 25 yıllık işletmesini üstelenen İGA, sermaye artışına gitti. Yapılan 1 milyar 790 milyon Türk Lirası tutarındaki sermaye artışı ile birlikte şirketin yeni sermayesi 6 milyar 240 milyon Türk Lirası oldu.

İGA Havalimanları İşletmesi A.Ş. tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, genel kurulda alınan karar ile birlikte 4 milyar 450 milyon Türk Lirası olan mevcut şirket sermayesinde 1 milyar 790 milyon Türk Lirası tutarında bir artışa gidilme kararı alındı. Yapılan yükselme ile birlikte yeni sermaye 6 milyar 240 milyon Türk Lirası seviyesine ulaşmış oldu.

İGA Havalimanları İşletmesi A.Ş.’nin konsorsiyum üyeleri arasında Cengiz, Mapa, Limak, Kolin ve Kalyon Grubu yer alıyor. Yapılan sermaye artırımı için şirketlerin her biri 358 milyon Türk Lirası tutarında beş eşit pay olarak katılım sağlarken, İGA ortakları olan her şirketin sermayeye olan katkısı da 1 milyar 615 milyon Türk Lirası seviyesine ulaşmış oldu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada görüşlerini bildiren İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, havalimanı inşaatındaki gelinen noktanın yüzde 94’lük kısmının tamamlanmış olduğunu, İGA’nın sermaye açısından Türkiye’nin en büyük şirketleri ile aynı seviyeye gelmeyi başardığını, yapılan sermaye artırımının Türkiye ekonomisine olan ilginin ve güvenin kanıtı olduğunu, 2025 yılına kadar yeni havalimanında 225 bin kişiye istihdam sağlanmasını beklediklerini, ulusal ekonomiye yıllık 4,4 milyar Dolar seviyeye çıkarmada etkili bir rol oynanacağını, İGA ile birlikte Türkiye’nin milli gelirinin yüzde 4,9 olarak gerçekleşmesini beklediklerini, havalimanının İstanbul’un yeni bir ekonomik cazibe merkezi haline gelmesine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.