İkinci El Otomobil Satın Alacaklara PTT’den Mobil Uygulama!

İkinci el otomobil satın alacak bireyler kilometre ile araç muayene bilgilerini artık PTT mobil uygulaması aracılığı ile öğrenilebilinecek.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol ilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesi kapsamında oldu. Söz konusu protokol imzaları ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ve PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Müsteşar Aka, PTT A.Ş.’nin herkesi yakından ilgilenderecek çok güzel bir uygulama geliştirdiklerini, aracın muayene sistemlerine girdiği anda araçların kilometrelerini kayıt altına aldıklarını, bunun sonucunda hem güvenilir ve hilesiz hem de doğru bilgiler ile sistem üzerinde kayıtların oluşturulduğunu, kendilerinin vatandaşlara PTT üzerinden bunun hizmetini sağlayacaklarını söyledi.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, bakanlığın toplamış olduğu veriler ile yapılan protokol kapsamında vatandaşlara hizmet sağlayacaklarını ifade etti.

PTT ile Bakanlık Arasında İşbirlik Devam Edecek!

Söz konusu protokolün başlangıç olduğunu ifade eden Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Saim İlçioğlu, PTT ile Bakanlık arasındaki bunun gibi işbirliklerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini söyledi.

Yapılan protokol kapsamında ikinci el otomobil satın alan vatandaşlar artık kilometre ile muayene bilgilerini PTT mobil üzerinden hızlı bir şekilde öğrenebilecekler. Protokole göre, ikinci el araç alacak vatandaşlar kilometre ve araç muayene bilgilerini artık PTT mobil uygulamaları üzerinden öğrenebilecek.