Şok Karar! PTT Satışa Çıkarılabilir!

Son dönemlerde yapılan satışlar ve özelleştirmeler dikkat çekerken PTT müdürlüklerine gelen bir yazı çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. PTT’nin de satılabileceği ihtimallerini akıllara getirmeye başladı.

Son dönemlerde pek çok kamu idaresinin özelleştirilmeye başlaması bazı tartışmaları beraberinde getirmişti. Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda gösterilen tepkilerin anlamsız olduğu belirtilmiş ve bu süreç içerisinde özelleştirme çalışmalarının devam edeceği yönünde açıklamalar yapılmıştı. Tüm bu açıklamaların ardından PTT yönetimi tarafından kurumun başmüdürlüklerine bazı yazılar gönderildi. Bu durum akıllarda soru işaretlerine neden olurken PTT’nin de özelleştirilecekler listesine alınmış olabileceği yönünde yorumlanmaya başladı.

PTT yönetimi Varlık Fonu etkisi ile birlikte başmüdürlüklere önemli olduğunu belirttikleri bir genelge gönderdiler. Bu genelgede diğer gayrimenkul ve envanterlerin güncellenmesi gerektiğine yönelik bir açıklama bulunuyordu. Açıklama yorumlanmaya başlanırken özelleştirme için atılan bir adım olduğu yönünde yorumlanmaya başladı. Türkiye Varlık Fonu tarafından envanter güncellenmesinin istenmesi sıradan bir işlem olarak görülmedi. Bu isteğin altında özelleştirmeye ve satışa yönelik bazı fikirlerin olduğu konuşulmaya başlandı. Yapılan değerlendirmeler ve yorumlamalar sonrasında tüm dikkatler PTT üzerine çekilmeye başlandı. Bazı ekonomist ve yazarlar tarafından durum kaleme alındı. Kaleme alınan yazılara ve ortaya atılan fikirlere göre PTT için bazı planların hazırlandığı iddia edildi. PTT üzerinden ikisi büyük olmak üzere tam 14 adet farklı şirket kurulmasının gündemde olduğu açıklandı.

PTT hakkında alınan envanter kararının Emlak Bankası ve lojistik şirketi üzerinde yoğunlaştığı ifade edildi. Envanterlerin çıkarılmasının ardından bu kararı kurulacağı tahmin edilen Emlak Bank şirketi ile ilgili olabileceği belirtilmişti. Ortaya atılan tahminlerin ardından PTT yönetiminden konu hakkında bir açıklama yapılması bekleniyor. Henüz bir açıklama gelmediği kaydedildi.