İŞKUR Engelleri Girişimlere Verdiği Hibeyi 50.000 TL’ye Artırdı!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), kendi işini kurmak, kendi işinin sahibi olmak isteyen engelli vatandaşlar ile eski hükümlülere 36 bin Türk Lirasına kadar hibe kredi veriyordu. Söz konusu 36 bin Türk Lirası değerindeki hibe desteği  50 bin Türk Lirasına yükseltildi.

Özel politika ve uygulamalarla engelli vatandaşların mesleki eğitim ile istihdamını artırmak için çaba sarf eden İŞKUR, özel proje çalışmalarına katkı sağlayarak engelli vatandaşların hem topluma hem de ekonomik yaşama uyumuna destek vermeye devam ediyor.

Bünyesinde engelli vatandaşlara iş imkanı tanımayan iş verenlerden temin edilen İdari Para Ceza Fonu kullanılarak kendi işinin sahibi olmak isteyen engelli vatandaşlara destek veren İŞKUR, bugüne kadar 36 bin Türk Lirasına kadar destek veriyordu. Ancak ilgili komisyon kararını yüzde 38 artırma kararı alan kurum artık 50 bin Türk Lirasına kadar destek veriyor.

Hibeden Yararlanma Şartları Neler?

Hibeden yararlanmak için bireylerin 18 ve üzeri yaşta olmaları, İŞKUR’a kayıtlarının bulunması, eski hükümlük olması ya da en az yüzde 40 olmak üzere engelli olmaları gerekmektedir.  Hibe programı için hazırlanan projeler ise kamu ile sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan komisyonca değerlendirmeye alınacaktır.

Destek verilmesi için değerli bulunan projeler için kuruluş işlemleri kapsamında 3 bin Türk Lirası tutarında, işletme gideri kapsamında ise 11 bin Türk Lirası tutarında, kuruluş desteği olarak ise 36 bin Türk Lirası tutarında destek verilecektir.

2014 yılında uygulanmaya başlanan program gelecek yılın 1. etap projeleri için 11 Aralık 2017 tarihine kadar yapılan başvuruları kabul etmektedir.

Söz konusu proje ilgilenenler için başvuru rehberi ve formlar ise İŞKUR’un resmi internet sitesinde yer almaktadır.