Kart Sahipleri Dikkat! O Süre Yine Uzatıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, banka ile kredi kartlarının elektronik ortamda kullanılabilinmesi için kart sahiplerinden onay alınması süresini yine uzattı.

Bankalar ile vatandaşlardan gelen tepkiler ile birlikte hem yıl sonunun yaklaşması hem de banka sistemlerinin entegrasyonlarında herhangi bir aksaklık olmaması için 31 Aralık 2017 olarak belirlenen tarih 31 Ocak 2018 tarihine kadar uzatıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BDDK Başkanı Akben, banka kartları ile kredi kartlarının elektronik ortamda kullanılabilinmesi için vatandaşların onay vermesi gerektiğini, bu uygulamanın ise 31 Aralık tarihine kadar yapılması gerektiği kararının alındığını hatırlattı. Özellikle de vatandaşların internet üzerinden yaptıkları alışverişlere dolandırıcılar tarafından kandırılmalarının önüne geçebilme adına gelen yoğun istek ile şikayetler kapsamında böyle bir karar alındığını ifade eden Akben, vatandaşların kartları ile internetten alışveriş yapabilmeleri için onay vermeleri gerekeceğini, belirlenen tarih sonrasında kartların internet alışverişlerine kapatılacağını, müşteriler isterlerse onay vereceklerini, istemezlerse de onay vermeyeceklerini söyledi.

Akben: Dolandırıcılık ile Siber Saldırıları Önlemek İstiyoruz!

BDDK olarak asıl önceliklerinin kart sahiplerinin korunmasının amaçlandığını söyleyen Akben, dolandırılmalara ve siber saldırılara karşı önlem almak istediklerini söyledi.

Bankaların çeşitli kanallardan müşterilerine ulaşmaya çalıştıklarını fakat bir takım sebeplerden ötürü ulaşımda sorunlar yaşadıklarını söyleyen Akben, ilk onay tarihinin 17 Ağustos olarak belirlendiğini, sonrasında bu sürenin yoğun talep üzerine 31 Aralık tarihine uzattıklarını, sürenin uzatılmasına rağmen halen daha bankaların müşterilerine ulaşmakta sıkıntılar yaşadığını, vatandaşların birden fazla kartlarının olabildiğini, bu nedenle herhangi bir şeyde aksama yaşanmaması için sürenin tekrardan uzatılma kararının alındığını söyledi.

İnternetten Kartlı Ödeme 90 Milyar Liranın Üzerine Çıktı

Ülkemizde kasım dönemi sonu itibari ile 62,2 milyon kredi kartı ile 130 milyon banka kartı kullanımının olduğunu söyleyen Akben, toplamda 192,2 milyon kart kullanıldığını, 11 aylık dönem sürecinde ülkede internetten yapılan kartlı ödeme tutarının 90 milyar liranın üzerine çıktığını söyledi.