Konut Satış Rakamları Yüzde 10’a Yakın Düştü!

Konut satış fiyatlarına dair Nisan ayı verileri açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Nisan ayında gerçekleşen konut satışı sayısı 103 bin 87 adet olurken, yıllık bazda yüzde 10’a yakın bir düşüş ortaya çıktı.

Yıllık Bazda Yüzde 9,9 Oranında Düştü!

Konut satış rakamlarında Nisan ayı sonuçlarına göz atıldığında, satışların yıl bazında yüzde 9,9 oranında bir düşüş kaydettiği ortaya çıktı. 103 bin 87 adet konutun satışı gerçekleşirken, en çok konut satışı yapılan şehir, toplam rakamın yüzde 16,9’una tekabül eden 17 bin 414 adetlik satış ile İstanbul oldu. İkinci sırada yer alan Ankara’da 10 bin 352 adet konut satışı yapılırken, bu rakam da toplam satışın yüzde 10’una tekabül etti.

Nisan ayında en fazla konut satışı yapılan il yüzde 6,2’lik paya sahip olan İzmir olurken, en düşük konut satışı 6 adetlik satış ile Hakkari’de ve 8 adetlik satış ile Ardahan’da gerçekleşti.

Konut satış türlerine göz atıldığında ise yıllık bazda ipotekli konut satışı yüzde 35,6’lık bir düşüşe tabii tutulurken, ipotekle satılan konut sayısı 27 bin 912 adet oldu. Toplam satışların yüzde 27,1’i ipotekli satıştan olurken, bu satışların da 5 bin 47 adeti İstanbul’da gerçekleşti.

İlk Kez Satılan Konut Sayısı Düştü!

Satılan konutların ilk kez satışı gerçekleşenleri Türkiye genelinde 47 bin 534 adet olarak kayıtlara geçerken, bu rakam da yüzde 8,6 oranında bir düşüş yaşandığı ortaya çıktı. Satışı ilk defa yapılan konutlar, toplam konutların yüzde 46,1’ini oluştururken, en çok satış yapılan şehirler İstanbul, Ankara ve İzmir olarak kayıtlara geçti.