Evlerin Metrekare Fiyatları Yükseldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre ülke genelinde konut metrekare ortalama birim fiyatı 2018 Nisan dönemi sonu itibariyle 2 bin 182 Türk Lirası oldu. Nisan dönemi sonu itibariyle söz konusu rakam son 5 senelik süreçte yüzde 80,5 oranında, son 1 senelik süreçte ise yüzde 10 oranında yükselmiş oldu. Nisan ile mart aylarının kıyaslama yapıldığı zaman ise yüzde 1,4 oranında artış meydana geldi.

İstanbul’da Yüzde 5,8 Yükseldi

İstanbul’da evlerin metrekare fiyatı nisan dönemi sonunda geçen seneye göre yüzde 5,8 oranında yükseldi. Bu artışla da 3 bin 928 Türk Lirasına yükseldi. Geçen senenin nisan ayında bu rakam 3 bin 714 Türk Lirası olarak açıklanmıştı.

İstanbul’da evlerin metrekare fiyatları son 5 senelik süreçte yüzde 105,1 oranında, aylık bazda ise yüzde 0,7 oranında yükseldi. Mart döneminde bu rakam 3 bin 899 Türk Lirası seviyesindeydi.

Ankara’da Konutların Metrekare Fiyatı 5 Senede Yüzde 58,1 Arttı

Ankara’daki evlerin metrekare fiyatları incelendiği zaman geçen senenin nisan dönemin göre yüzde 8 oranında artış meydana geldi. Bu artışla da bin 770 Türk Lirası seviyesine yükseldi. Geçen sene bu rakam bin 639 Türk Lirası seviyesindeydi. Son 5 senelik süreçte başkentteki evlerin metrekare fiyatında yüzde 58,1 oranında artış söz konusu oldu.

Son zamanlarda İzmir’de ise markalı konut projelerinin sayısı yükselmeye başladı. Bununla birlikte te ev satışlarında bir hayli artış söz konusu oldu. Bu senenin nisan döneminde İzmir’deki evlerin metrekare fiyatlarında mart dönemine göre yüzde 2 oranında, geçen seneye göre ise yüzde 18,3 oranında artış oldu.