Kredi Kartını Ödeyemeyenlerin İzleyecebileceği Yollar

Ev, eğitim, alışveriş, düğün, yemek gibi çeşitli ihtiyaçlarınız için bankalardan talep ettiğiniz kredileri geri ödeyemediğiniz durumlarda  doğru adımları izlemeniz gerekmektedir. Yasal sorunlarla karşı karşıya kalmamak için bahsedeceğimiz adımları dikkatli bir şekilde okumanız ve uygulamanız gerekmektedir. Uygulamalarınız bankanın size sunduğu kriterlere uygun bir şekilde olmalıdır.

Banka kurumlarına kredi kartı borcu olan vatandaşların ilk olarak yapması gereken şey bankanın size tanıdığı 90 günlük zaman içinde var olan borcunuzu kapatmanız gerekmekte. Borcu kapatmak için en yakın arkadaşınızdan, annenizden, babanızdan, varsa kardeşinizden ya da akrabalarınızdan yardım almak ilk akla gelen ve önemli bir çözüm yolu olabilir. Ancak yardım konusunda herhangi bir karşılık gelmediğini durumlarda 90 gün ve sonrasında ek 1 hafta içinde bankaya başvuru yapmanız gerekmektedir. Hangi bankadan kredi çektiyseniz, o bankaya gidere kredi kartı borcu yapılandırması talep etmeniz gerekmektedir. Sizin o günden sonraki ödeme durumunuza göre ilgili banka aylık taksitleri tekrardan düzenler, vade süresi uzatılır, aylık ödenmesi gereken tutar düşürülür.

Bankadan kredi çektikten sonra borcu ile ilgili düzenli olarak üzerine düşeni yapmayan bireyler ya da bankanın belirlediği süre zarfında bankaya gidip yapılandırma talebinde bulunmayan bireylere banka tarafından da yapılandırma teklifi gelmesi mümkün. Eğer size gelen bu yapılandırma teklifini de değerlendirmeye almazsanız yine yasal süreçle karşılaşmak zorunda kalırsınız. Artık o saatten sonra yapılacak bir şey kalmamıştır. Yapmanız gereken tek şey bankanın kriterlerine uymak ve verilen süreleri en iyi şekilde değerlendirmektedir.