Kredi Notu Ayın Kaçında Güncellenir?

Findeks resmi internet sitesi üzerinden yapılacak olan işlemler sayesinde vatandaşların kredi notum kaç gibi tüm sorularına yanıt bulması mümkündür. Kredi notu vatandaşların bankalar ile olan ilişkilerini inceleyen ve ardından bu işlemlere yönelik oluşturulan bir nottur.

Vatandaşların bankalara olan borçları, kredi kart kullanımı, kredi çekimleri sonrasındaki borçların düzenli bir şekilde ödemeleri kredi notunu yükselten davranışlardır. Bu açıdan bakıldığında bankalara olan borçların zamanında ödenmesi kredi notunun yükselmesini sağlayacaktır. Aksi halde kredi notu günden güne düşecek ve vatandaşların bir sonraki hizmet alımlarında sorun yaratacaktır.

Kredi notu konusunda bu açıdan düzenli olarak bilgi alınması ve bankacılık işlemlerinde herhangi bir aksama yapılmaması gerekmektedir. Kredi notunu öğrenmek isteyen vatandaşların Findeks adlı internet sitesine giriş yaparak bilgi alması gerekir. Sisteme üye olunduktan sonra ise kredi notunun kaç olduğunu, riskli hareketler ya da ekonomik veriler ekranda yer alacaktır.

Böylece vatandaşların ekonomik durumu ile ilgili bilgi alabileceği veya sürekli takipte bulunabilecek Findeks internet sitesinin kullanılması vatandaşlara avantaj sağlayacaktır. Fakat online işlem yapacak olan vatandaşların unutmaması gereken bir detay üyelik işlemleridir. Üyelik sistemi olan vatandaşların Findeks kredi notu öğrenme gibi işlemlerinde ilk olarak ücretli üyelik tiplerinden birisini seçmesi gerekir. Ücretli üyelik açılmadan herhangi bir şekilde Findeks kredi notu sorgulama işlemleri yapılmamaktadır.

Kredi Notu Ayın Kaçında Güncellenir?

Kredi notu güncellemesi kapsamında Findeks’in vermiş olduğu bilgiler incelendiği zaman, kredi notunu etkileyen bilgiler günlük olarak güncellenmektedir. Fakat bireylerin hepsinin kredi notu etkilenmeyebilir ya da hemen kredi notu güncellemesi sisteme yansımayabilir. Benzer şekilde kredi ya da kredi kartı ödemesi yapıldığı gün içerisinde risk raporunda herhangi bir değişiklik söz konusu olmayabilir. Çünkü her ne kadar anında kredi notu güncelleme olsa da, sisteme geçmesi uzun sürebilir.

Yani kredi notu ayın belli bir gününde güncellenmez. Kredi notu güncellemesi kişilerin finansal ilişkilerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.