Aylık Gelire Göre Ne Kadarlık Ev Sahibi Olunabilinir?

Ülkemizdeki bir çok vatandaş büyük, görkemli evlerin sahibi olmak isterler. Fakat hayal edilen evin bütçe planlamasına uygun olması gerekmektedir. Bankaların sunduğu konut kredileri ile ev sahibi olmayı planlayan vatandaşların aylık net gelir durumlarına göre başvuru yapmaları gerekmektedir. Peki aylık gelirinize göre nasıl bir ev sahibi olabilirsiniz. Detaylar haberimizde…

Aylık Gelir Durumunuzun Dokümanı Olması Gerekmektedir

Konut kredisi alabilmenizin ilk koşulu aylık gelir durumunuzun dokümanının olması gerekmektedir. Aylık gelir durumlarını gösteren belgeleri olmayan vatandaşların konut kredisi başvurularını bankalar değerlendirmezler. Ayrıca bunlara ek olarak bankalar hane yaşayan tüm bireylerin aylık gelirlerine de bakarlar. Yani kredi başvurusunda bulunmanız durumunda sizinle birlikte evinizde yaşayan herkesin gelirleri tespit edilir.

Aylık Kredi Ödemeleri Net Gelirin Yüzde 60’ından Fazla Olamaz

Örnek olarak; sizin aylık net geliriniz 3 bin Türk Lirası. Eşinizin aylık net geliri de aynı şekilde. Yani bir ayda toplamda haneye 6 bin Türk Lirası değerinde net para akışı oluyor farz edelim. Bu durumda siz 6 bin Türk Lirasının yüzde 60’ına kadar payı kadar aylık kredi ödeme planı oluşturabilirsiniz.

Kredi Puanı Önemli!

Bankalar gelir belgeleri haricinde bireylerin kredi notları ve kredi borç durumları da değerlendirmektedir. Bu sebepten ötürü konut kredisi kullanımında önce mutlaka kredi notunuzu artırmaya çalışın. Bu sadece konut kredisi için değil, tüm kredi başvuruları için geçerli olan önemli bir husustur. Yine benzer şekilde başka krediniz ya da kredi kartı borcunuz mevcut ise bu borçları en kısa zamanda kapatmalısınız.