Memurlar, Emekliler Temmuz’da Ne Kadar Zam Alacak? Bakan Açıkladı!

Yıl başından bu yana gerçekleşen enflasyon, memurların ve emeklilerin maaşlarına alacakları zammın belirleyicisi olacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Temmuz zammı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bir televizyon programına katılım sağlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, milyonlarca memur, memur emeklisi, Bağ-Kur emeklisi, emekli sandığı emeklisi tarafından merakla beklenen soruları yanıtladı. Haziran ayının sonu itibariyle gerçekleşen enflasyon oranlarının yüzde 6,39 seviyesinde kalması halinde en düşük memur maaşının 3 bin 50 Türk Lirası olacağını ifade eden Bakan Ağbal, en düşük memur emeklisi maaşının 2 bin Türk Lirası’nı geçerek 2 bin 94 Türk Lirası’na yükseleceğini, en düşük SSK emeklisinin aldığı aylık maaşın bin 670 Türk Lirası’na yükseleceğini, en düşük Bağ-Kur emeklisinin aldığı maaşın ise bin 495 Türk Lirası seviyesine yükseleceğini belirtti.

Yükselen enflasyon oranları sebebiyle memurların ve memur emeklilerinin Temmuz ayında alacakları zamma ek olarak ek bir zammın da gündemde olacağını belirten Bakan Ağbal, 2018 yıl başında yapılan zammın yüzde 4 seviyesinde olduğunu, enflasyon olmasaydı Temmuz ayında yapılacak olan zammın yüzde 3,5 seviyesinde olduğunu, Mayıs ayı sonu itibariyle enflasyonun yüzde 6,39 seviyesinde olduğunu, yüzde 4 olan zam oranının da aşıldığını, bu sebeple 1 Temmuz itibariyle işçi emeklileri, memur emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ilk 6 aylık süreçteki enflasyon farkını da maaşlarında göreceklerini belirtti.

Memurlara ve memur emeklilerine yapılan her yüzde 1 seviyesindeki yükselmenin Türkiye ekonomisine maliyetinin 2,3 milyar Türk Lirası seviyesinde olduğunu belirten Bakan Ağbal, enflasyon rakamlarının Haziran ayı sonu itibariyle yüzde 6,39 seviyesinde olduğunu belirtti.