Türkiye’ye Sıfırdan Yatırımlarda Büyük Artış

Yapılan değerlendirmeler sonrasında Türkiye’ye gelen sıfırdan yatırımların sayısında ciddi artışların yaşandığı tespit edildi. Bunun üzerine Türkiye’ye yönelik güven artışını simgelediği tespit edildi.

Türkiye ekonomisinde bir süredir yaşanan çalkantılı sürecin son bulduğu tespit edildi. Güvenin artırılması için hükümet tarafından yapılan çalışmalar ve yapılan teşvikler son derece dikkat çekmişti. Kötü günlere rağmen son dört aydır Türkiye üzerinden yapılan yatırımların sayısında ciddi bir artış meydana geldi. Özellikle yatırımların sıfırdan yapılması bir bahar havası esmesine neden oldu. Sıfırdan yapılan yatırımların sayısı konusunda gerçekleştirilen değerlendirmeler sonrasında yüzde 55 oranında bir artışın yaşandığı öğrenildi. Sadece dört aylık süreçten doğrudan olarak 3.6 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirildiği belirlendi.

Yatırım ajansları tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında yapılan yatırımların Türkiye için eksilen güvenin tekrar artmasına yol açtığı tespit edildi. Yatırım ajansları tarafından yapılan değerlendirmeler yapılan tüm yatırımların olumlu bir adım olarak değerlendirilmesini sağladı. Ekonominin kalkınması için büyük bir planlamanın yapılması gerektiği tespit edilmişti. Hazırlanan çalışma taslakları sonrasında çalışmaların sonuç vermeye başladığı öğrenildi. Kısa süre içerisinde ekonomiye yönelik güven büyük oranda arttı. Bu durum sektörlerin gelişmesine katkı sağlayacak. Yatırımların biraz daha artırılması ve bu sürecin hızlandırılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yabancıların Türkiye’ye yönelik yatırım isteklerinin her geçen gün biraz daha artmaya başladığı tespit edildi. Doğrudan yatırımların arttığı süreçte özellikle ihalelere katılan yabancı firma sayısında da büyü bir artış meydana geldi. Genellikle yatırım sektörü içerisinde en çok enerji alanında yoğunlaştıkları belirlendi. Son 4 yıllık süreçte enerji sektörü ile alakalı olarak 5 milyar dolarlık bir doğrudan yatırım gerçekleşti.