Doğru Kredi Kartını Nasıl Seçeriz?

Kredi Kartları artık son dönemlerde vazgeçilmez hale geldi. Herkes her alışverişinde, her nakit ihtiyaç durumunda kredi kartı kullanır oldu. Günlük rutin faaliyetlerden büyük konulara kadar kredi kartına başvurur olduk.

Kredi kartları pek çok zaman da hayatlarımızı daha kolay yaşanabilir hale getirse de bazen doğru seçilmediği durumlarda ve doğru kullanılmadığı durumlarda vatandaşları zora sokabilir, bir takım problemlerin oluşmasına yol açabilmektedir.

Vatandaşların kredi kartı seçimlerinde, kullanımlarında nelere dikkat etmesi gerekir, kredi kartları nasıl kullanılırsa daha avantajlı hale gelir ve benzeri gibi soruların cevaplarına hep birlikte bakalım…

Aidatlı ve Aidatsız Kredi Kartı

Kredi kartı aidatı nedir? Bankaların yıllık almış oldukları masraflardır. Her bankanın aidatlı ve aidatsız kredi kartları vardır. Aidatlı kredi kartlarının pek çok avantajı mevcuttur. Ek olarak indirimlerden, ek puan başarısı, taksit olanakları ve benzeri gibi… Aidatsız kredi kartlarında bunlar gibi avantajlar yok denecek kadar azdır. Bu nedenle aidatlı kredi kartı kullanımı ülkemizde aidatsız kredi kartlarına göre çok daha fazladır.

Kredi Kartı Puanlama Sistemi

Bazı bankaların anlaşmalı olduğu kurumlar vardır. Örnek olarak, sürekli olarak uçak yolculukları yapıyorsanız, size daha fazla mil kazandıracak kredi kartlarını tercih etmeniz gerekir. Böylelikle bedava uçak bileti kazanmanız artacaktır. Eğer bankanın anlaşmalı olduğu kurum sayısı az ise puan biriktirme imkanınız düşük seviyelere iniyor. Yine örnek verecek olursak; bir mağazadan alışveriş yapıyorsunuz ve kredi kartını aldığınız bankanın o mağaza ile anlaşması var. Puan biriktirip, bir dahaki alışverişinizde ücretsiz alışveriş yapma imkanını elde edebilirsiniz.

Bazı bankalar da belli periyotlarda kredi kartı kampanyaları düzenlemektedir. Bu ne anlama gelir? O dönemlerde daha fazla puan biriktirebilir ya da daha fazla taksit imkanlarından faydalabilinmektedir.