ÖTV’siz Binek Araçlara Yeni Sınır!

Engelli vatandaşların, gazi ve şehit yakınlarının fayda sağladığı ÖTV muafiyetli binek araçlar için üst sınır belirlendi. Belirlenen bu sınır, 200 bin Türk Lirası oldu.

Üst Sınır Vergili Fiyat Üzerinden Belirlendi!

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan karara göre, önceki dönemlerde bin 600 cc olarak uygulanmakta olan motor hacmi sınırı tamamıyla kaldırıldı. Motor hacmi sınırı yerine maddi bir sınır getirildi. Bu düzenlemeye göre ÖTV’den muaf olarak araç alma hakkından faydalanmak isteyen engelli vatandaşlar ve gazi ve şehir yakınları, istedikleri motor hacmine sahip olan binek araçları satın alabilecekler. Lakin, vergiler dahil araç fiyatı 200 bin Türk Lirası’nı geçemeyecek.

Motor Hacmi Sınırı Kaldırıldı!

Engelli vatandaşlar ve şehit ve gazi yakınları için ÖTV muafiyeti konusunda uygulanmakta olan bin 600 cc motor hacmi veya altındaki motor silindir hacmine sahip olan ibareler, motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gerekmekte olan özel tüketim vergisi  ve diğer tüm vergiler olmak üzere toplam bedelin 200 bin Türk Lirası’nın altında olan şeklinde değiştirildiği ifade edildi. Daha önce Torba Yasa’da ÖTV’siz araç satın alma hakkı için vergiler hariç sınır 70 bin Türk Lirası olarak belirlenirken, sınır yasada yine vergiler hariç olmak üzere 90 bin Türk Lirası olarak revize edilmişti.

Bugün yayınlanan Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, vergisiz fiyat yerine tüketici vergisi fiyatı baz alınırken, fiyatın da en fazla 200 bin Türk Lirası’na kadar yükselmesine karar verildiği ifade edildi.