Reklam Kurulu’ndan Aldatıcı Reklamlara 12 Milyon TL İdari Para Cezası

Reklam Kurulu tarafından bu yılın ocak ile ağustos toplamda 3 bin 155 adet reklam dosyasının karara bağlandığı açıklandı. Toplamda 248 tane dosyada aykırılık tespiti gerçekleştirilirken, 12 milyon 50 bin 228 Türk Lirası değerinde de idari para ve reklam durdurma cezası uygulandı.

248 Dosyaya Aykırılık Tespiti, 417 Dosyaya Durdurma Kararı

Ticaret Bakanlığı bünyesi kapsamında faaliyette bulunan Reklam Kurulu, tüketicileri aldatan, onların sağlıklarını, can ve mal güvenlikleri ile birlikte onları yanıltan reklamlara ilişkin denetimleri gerçekleştirerek mevzuata aykırı olan reklamları düzeltme, durdurma ya da idari ceza para ve tedbir amaçlı durdurma cezalarını uyguluyor. Bu kapsamda da aldatıcı reklamlara mücadelede önemli bir noktayı temsil eden Reklam Kurulu tarafından bu sene toplamda 2 bin 645 başvuru gerçekleşti. Bu yılın ocak ayından ağustos ayına kadar toplamda 3 bin 155 tane reklam dosyası karara bağlandı. Aykırılık tespiti gerçekleştirilen dosya sayısı 248 olurken, 417 dosya için ise durdurma kararı alındı. 2 bin 417 dosya için ise inceleme yapılmama kararı alındı.

En Çok İdari Para Cezası Alan Sektör Sağlık Sektörü Oldu!

Reklam Kurulu tarafınca uygulanan idari para cezalarının sektörel dağılımları incelendiği zaman ilk sırada yer alan sektör 3 milyon 350 bin 952 ile sağlık sektörü oldu. Sağlık sektörünün devamında kozmetik ve gıda sektörü bulundu. Kozmetik sektörü için uygulanan idari para cezası 2 milyon 232 bin 808 Türk Lirası olurken, gıda sektörü içi ise 2 milyon 100 bin 340 Türk Lirası olarak açıklandı.