Tavuk Dünyası Resmen Satılıyor

Türk gıda sektörleri arasında hizmet veren Tavuk Dünyası, hisselerinin Gri Gıda tarafından alınacağına ilişkin Rekabet Kurulu’na başvuru yaptığını açıkladı.

2003 ile günümüz zamanına kadar ülkemizde gıda sektöründe hizmet veren ve adını önemli ölçüde duyuran Tavuk Dünyası Gıda San. ve Ticaret A.Ş. yüzde 47 oranındaki hisselerini Gri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.‘ye verilmesi ile firmanın tek kollu yönetilmesine ilişkin Rekabet Kurulu’na başvuruda bulundu.

Tavuk Dünya’sının paylarının verilmesi kapsamında yapılan açıklamalarla ilgili olarak, söz konu işlemlerin gıda devinin yüzde 47 oranındaki payının temsil edecek olan Gri Gıda firması tarafına devredilmesi sonrasında tek kolla yönetim için bildirisi de yapıldı.

Tavuk Dünyası’nın 2003 yılından bu güne kadar 5 farklı ülkede şirketi bulunmakta. 5 farklı ülkenin 30 farklı şehrinde 70’den fazla kafe ve restoran hizmeti vermekte.

Tavuk Dünyası’nın yaptığı başvuru ile ilgili olarak tek koldan kontrollerin yürütülmesine dair kesin bilgiler henüz bilinmemekte. Rekabet Kurulu konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunup sonrasında karar alınacak. Söz konusu işlemin kabul edildiği durumda Türk yeme içme devinin yüzde 47’lik payı Gri Gıda’ya geçerek, kontrollerin de geçmesi sağlanacak.

Türkiye’de toplamda 110 tane, Almanya’da 3 tane, Çin’de 2 tane, Hollanda’da 4 tane ve Rusya’da 1 tane şubesi bulunan Tavuk Dünya’sının en çok şubesi Türkiye’de ve toplamda 120 adet şubesi bulunmakta. En şubesinin Türkiye’de olmasına rağmen dünyada marka haline gelen ve bilinen Tavuk Dünyası’nın Gri Gıda’ya pay vermesi sonrasında, Gri Gıda’ya önemli ölçütlerde katkı sağlayacağı öngörülüyor.