Reklamlara Teknolojik Takip Geliyor

Son dönemlerde artan reklamların çeşitli kirliliklere neden olduğu tespit edildiğinden dolayı bu durumun ortadan kaldırılmasına karar verildi. Teknolojik takip sonrasında izinsiz reklamlara gerekli cezai yaptırımların uygulanması bekleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süredir önemli çalışmalar yapılıyor. Uzun zamandır denetimsiz bir şekilde yapılan reklamların vatandaşları rahatsız ettiği gibi bazı kirliliklere de neden olduğu tespit edilmişti. Bu durumun üstesinden gelebilmek için belediye tarafından bir süredir çözüm yolları aranıyordu. Aranılan çözüm yolunun teknolojik denetimler sayesinde tamamlanması gerektiğine karar verildi. Gerçekleştirilen toplantıların ardından ortaya çıkan şikayetler konusunda kesin karar verilmiş oldu.

Kamu zararına neden olan ve çevresel kirliliklere neden olan bu reklamların engellenmesi için yeni uygulamaların başlatılmasına karar verildi. Bu süreçte bilgilendirici olması açısından el ilanları devreye girecek. El ilanlarının belediye tarafından görevlendirilmiş kişiler tarafından dağıtıma çıkarılmasına karar verildi. Ancak bu süreçte alınan tedbirlerin reklam sektörüne karşı herhangi bir olumsuz etki etmesinin engelleneceği ifade edildi. Çevre kirliliğinin engellenmesi için reklam sınırlamasının getirilmesi ve bu durumun belirli şartlara dayandırılmasının önemli olduğu belirtildi.

Belirlenmiş olan şartlara uyum sağlamayan reklamların tüm teknolojik durumların seferber edilerek kullanılmasına karar verildi. Bu sayede görsel kirlilikler tamamen ortadan kaldırılabilir. Denetimlerin ardından mevzuata uygun olmayan tüm reklam birliklerinin ve çalışmalarının kaldırılmasına ve kuralların ihlal edilmesinden dolayı birtakım cezai yaptırımlar getirilmesine karar verildi.