Otomotiv Sektörü İhracatta Rekora Gidiyor!

Basına açıklamalarda bulunan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, 2017 yılı içerisinde 257 milyar dolar değerinde ihracat hedeflerinin olduğunu ancak yılın sonuna doğru bu hedefin üzerine çıkılacağının öngörüldüğünü, öngörülen gerçekleşirse otomotiv sektöründeki ihracatın son dönemlerin rekoru olacağını söyledi.

Tarihin en yüksek ihracat gelirini 2008 yılında gerçekleştiren otomotiv sektörünün o sene ihracattan elde ettiği kazanç 24,7 milyar dolar olarak açıklandı.

Geçen yılın ocak ve eylül dönemleri arasında sektörün ihracatının 17 milyar 76 milyon 789 bin dolar olduğunu söyleyen Sabuncu, 2017’nin aynı dönemlerinde bu rakamın yüzde 22 oranında artış gösterdiğini, bu yükseliş ile de bu değerin  20 milyar 772 milyon 791 bin dolara yükseldiğini söyledi.

2017 yılının geride kalan 3 çeyrek döneminde otomotiv sektöründeki ihracatı bakımında çok başarılı olduğunu söyleyen Sabuncu, bunun rakamlara da yansıdığını söyledi.

Ağustos Beklenenden Düşük Oldu

Ocak ile eylül dönemleri arasında otomotiv endüstrisinde aylık olarak ortalama 2,3 milyar dolar değerinde ihracat rakamlarının elde edildiğini söyleyen Sabuncu, bu rakamlara yüzde 22 artış ile ulaşıldığını, mart döneminde 2,7 milyar dolar değerinde rakamlara çıkıldığını, aylık bazda inceleme yapıldığı zamanda mart ayının tüm zamanların rekor seviyesinde olduğunu söyledi. Sabuncu, benzer şekilde mayıs ile haziran dönemlerinde 2,5 milyar dolar değerinin üzerinde ihracat rakamlarının elde edildiğini, ağustos dönemi haricinde diğer tüm aylarda 2 milyar dolar değerinin üzerinde ihracata imzaların atıldığını, ancak ağustos döneminin 1,8 milyar dolar ile kapandığını söyledi.