Sicil Kayıt Ücreti ile Yıllık Aidat Tarifesi 2018’de Değişmeyecek!

Esnaf ve sanatkarlardan alınan sicil kayıt ücretleri ile yıllık aidat tarifelerinin bu sene artırılmadan alınacağı açıklandı.

Yazılı açıklamalarda bulunarak kayıt ücretleri ile yıllık aidat ücretlerinde son gelişmeleri değerlendiren  Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarlardan alınan yıllık aidat tarifeleri ile birlikte sicil kayıt için alınan ücretlerde 2018 yılında artış olmayacağını, 2017’nin tarifesinin uygulanacağını söyledi.

Son 4 senelik zaman diliminde esnaf ve sanatkarlardan alınan aidat tarifeleri ile sicil kayıt ücretlerinde artış meydana gelmediğini söyleyen Palandöken, bu ücretlerde bu sene içinde de değişiklik olmayacağını bildirdi.

Resmen Yürürlüğe Girdi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, geçen sene uygulanan kayıt ücretleri ile yıllık aidat tarifesinin bu sene içinde uygulamasında kapsamındaki karar uyarınca hazırlanan Esnaf ve Sanatkarların Ödeyecekleri Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün resmi gazetede resmen yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda da esnaf ve sanatkarların asgari ücret artışlarına ilişkin olan kayıt ücreti ile yıllık aidat artışından etkilenmemesi neticesinde yüklerinin biraz daha hafifleyeceğini ifade eden Palandöken, üyelerin odaya ödeyecekleri yıllık aidat asgari ücretin onda birinden daha az olamayacağını, bu nedenle de 2018 yılında kayıt ücreti ile yıllık aidatların 1. gruplar için 318 Türk Lirası, 2. gruplar için 255 Türk Lirası, 3. gruplar için ise 203 Türk Lirası olacağını söyledi.