Sınavsız Memur Olmak İsteyenler Dikkat!

Yapılan düzenlemeler sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarına sınavsız bir şekilde yerleşmek isteyen vatandaşlara müjde verildi. Gerekli şartlar açıklandı.

Ekonomide yaşanan birtakım sorunların üstesinden gelebilmek için yıl başında önemli bir sistem çizilmişti. Bu sisteme göre ekonomik anlamda gelişimi sağlamak için istihdam seferberliğinin başlatılması uygun görüldü. Bu sistem sayesinde kamu kuruluşlarına alınan personel sayısında ciddi anlamda bir artış meydana geldi. Özellikle bazı kamu kurum ve kuruluşları için yapılacak olan atamaların mülakatsız ve sınavsız bir şekilde gerçekleşmesine karar verilmişti. Bu durum kısa sürede büyük heyecana neden oldu. İlgi artarken bu süreç içerisinde merkezi atama yolu ile atamaların başlatılmasına karar verildi.

Merak edilenlerin yanıt bulması için konu hakkında bir açıklama yapıldı. Şartların resmi internet sayfasında yayınlanması üzerine binlerce kişi tarafından önemli bir yoğunluk oluşturuldu. Personel alımlarının hangi şartlar altında gerçekleştirileceğine dair önemli tespitler yapıldı. 2017 yılında girilen KPSS puanlarına göre 2 bin 780 kişi alınacak. Alımların 21 Haziran tarihinde başlaması üzerine 3 Temmuz tarihinde de son bulması planlanıyor. Bu süreç içerisinde başvuruların tamamlanması gerekiyor. Lisans adayları için 1575 kişilik bir kontenjan ayrıldı.

Merkezi atamalar için mülakatsız bir alım gerçekleştirilmesine karar verildi. ÖSYM ve KPSS puanı üzerinden yapılacak atamalarda tercih şartları da açıklanmış oldu. Adaylara özel olarak 30 tercih hakkı verildi. Puanlarına göre sıralamalar doğrultusunda gerekli tercihlerini yaparak göndermeleri gerekecek. Tercihlerin 3 Temmuz tarihine kadar sorunsuz bir şekilde yapılması gerekiyor. Aksi takdirde başvuru tarihleri son bulacak ve bir senelik kayıp yaşanacak. Başvuruların son bulmasının ardından yerleştirme işlemleri de zaman kaybetmeden Temmuz ayında yapılacak.