Emeklilere Verilecek Zamlar Belli Oldu

Bir süredir emeklilerin alacakları zamlar gündeme taşınmışken bu süreç içerisinde SSK ve Bağkur emeklilerinin alacakları zam oranlarının enflasyon rakamlarının açıklanması sonucunda belli olduğu ifade edildi.

SSK ve Bağkur emeklileri her yıl iki kez enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte zam oranlarını belirlerken bu yıl enflasyon oranlarının yüksek olması dikkatlerden kaçmadı. Zam oranlarının belirlenmesi için enflasyon oranlarının açıklanmasına ihtiyaç duyulduğu özellikle belirtilmişti. Bunun ardından memurlar ve memur emeklileri için toplu sözleşmede belirlenen zam oranının yanı sıra enflasyon oranının yüksek çıkması sonrasında ikinci bir zammın enflasyon farkı ile birlikte verilmesine karar verildi. Memur emeklilerinin çifte zam alacaklarını öğrenmelerinin ardından heyecanlı bekleyiş sürüyordu.

Enflasyon oranlarının ve tahminler sonrasında oluşan farkın açıklanması için dün Bakanlar bir araya geldi. Yapılan açıklamalar sonrasında enflasyon oranının yüzde 6.89 olduğu belirlendi. SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 6.89 oranında bir zammın yapılacağı açıklandı.

Yılın en başında enflasyon tahminleri en fazla yüzde 4 olarak belirlenmişti. Tahminlerin üzerine çıkan rakam için yüzde 2.89 oranında fark belirlendi. Yüzde 4 oranında toplu sözleşme zammı alacak olan memur ve memur emeklileri bu sayede yüzde 2.89 oranında bir zam daha alarak yüzde 6.89 oranında zam almaya hak kazanacaklar. Zam oranlarının yapılan değerlendirmeler sonrasında beklentinin çok üzerinde olduğu ve Temmuz ayında yatırılacak zamlarla birlikte emeklilerin derin bir nefes alacakları belirtildi. Maaşlarını bayram öncesinde alacak olan emeklilerin zam oranları Temmuz ayı içerisinde yatırılacak.