Sosyal Yardım Alanlara İş Teklifleri Gelecek

İşsizlikle mücadele eden kişilere verilen sosyal yardım kapsamında yen bir karar alındı. sosyal yardım alanların öncelikli olması için iş tekliflerinin öncelikli olarak götürülmesine karar verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bir süredir sosyal yardım alanlar üzerinde inceleme yapılıyordu. Sonrasında yeni bir kararın alınması uygun görüldü. Yönetmelik üzerinde yapılacak değişikliklerin ardından alınan kararlar Resmi Gazete’de yayınlanarak hayata geçirildi. Sosyal yardım alanların iş sahibi olmaları için bazı düzenlemeler yapıldı. aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 18 ile 55 yaş arasında olup hayatında en az bir kes sosyal yardım almış olan vatandaşların iş sahibi olmaları için çalışmalar gerçekleştirilecek.

İstihdam edilmek için öncelikli olarak engellilerin, yaşlıların ve çocukların bu oranlama içerisinden düşürülmesine karar verildi. Sonrasında çıkan tabloya bakıldığı zaman 1 milyon 800 bin civarında çalışacak kişinin bulunduğu tespit edildi. sosyal yardım alanlar arasında çalışabilecek durumda olup işi bulunmayanlara öncelik verilecek. Bu durumda çalışma hayatına yönlendirilmeleri sağlanacak. Çalışmasında herhangi bir engel olmayan kişilerin İŞKUR kayıtları yapılacak. Bu kayıtlar sonrasında mesleki eğitim verilecek olan kursiyerlerin çeşitli iş alanlarında değerlendirilmeleri sağlanacak. Ancak sosyal yardım alırken kendisine gelen iş fırsatlarını sürekli reddeden kişiler hakkında da bazı işlemler yapılacak. Bu işlemlere göre bir yıl içerisinde gelen iş imkanlarını 3 kez reddeden kişilerin sosyal yardımları kesilecek.

Sosyal yardım alıp sonrasında işe yerleştirilen vatandaşların üzerinden devlet elini çekmeyecek. İşverenlerinde istihdam açısından desteklenmesi için işverenlerin sigorta primleri de devlet tarafından ödenecek. Hem işverenlerin gem de işçilerin bu durumdan yararlanmaları bekleniyor. Yeni gerçekleştirilen uygulamanın yeni yılla birlikte hayara geçirilmesine karar verildi.