Tesla’dan 3. Havalimanına Teklif!

Tesla, üçüncü havalimanının elektrik depolama ünitesi için teklif ile geldi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapan ve devamında Anıtkabir’i ziyaret ederek Türk vatandaşının gönlünü feth eden Elon Musk, sahibi olduğu Tesla’dan yeni havalimanı için yatırım teklifi ile geldi. İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Diarmuid O’Connell tarafından İGA Havalimanı İşetmesi İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu’ya yeni havalimanında kullanılacak olan elektrik depolama ünitesi için Tesla’nın ürünü olan Powerwall’un kullanılması teklif edildi.

İnşaatında yüzde yetmiş oranında tamamlama olan ve bitimi ile birlikte 150 milyon kapasite ile Dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’na her geçen gün gösterilen ilgi önemli derecede artıyor. Elektrik enerjisini depolayacak bir batarya üretebilmek adına çalışmalarına devam eden Tesla, İstanbul Yeni Havalimanı’nda da bu ünitenin kurulması adına teklif sundu.

İstanbul Havalimanı, aynı zamanda iklim değişikliği ile alakalı global düzeyde gerçekleştirilen en önemli etkinlikler arasında yer alan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nın yirmi üçüncüsünde de yerini aldı.

İGA Havalimanı İşetmesi İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, yaptığı açıklamada Tesla’dan gelen teklifi değerlendireceklerini, lakin üretimin yerli olmasından yana olduklarını ifade ederken anlaşma noktasına henüz gelinmemiş olsa da hem Singapur, hem de Özbekistan havayolları  aracılığı ile çok fazla uçak gelişi olacağını, Suudi Arabistan’ın, Çin’in, Hindistan’ın da önemli ölçüde talepler sunduğunu ifade etti.