Üretime Devam Etmek İçin 10 Milyar Dolarlık Sermaye İhtiyacı Var!

Dünya’da elektrikli otomobil alanının tanınmasında önemli bir payı olan Tesla’nın üretimine devam edebilmesi için 10 milyar Dolarlık ek sermayeye ihtiyacı var!

Amerika merkezli yatırım bankası olan Goldman Sachs, Tesla hakkındaki yorumlarını paylaştı. Bankadan yayımlanan raporda, Analist David Tamberrino’nun imzası var. Şirketin üretimine devam edebilmesi için 2020 yılına kadar toplaması gereken 10 milyar Dolarlık ek sermaye ihtiyacı olduğunun ifade edildiği rapor sonrasında, şirketin hisse değerlerinde önemli bir düşüş bekleniyor.

Tamberrino’nun hazırladığı raporda, ek sermaye ihtiyacının yeni tahviller, hisse senedine dönüştürülebilir bonolar ve yeni hisse senedi halka arzı yöntemleri ile gerçekleştirilebileceğinin vurgusu yapılırken, yatırımcılara bu konuda uyarıda bulunuldu.

Musk’a Güven Tam!

Hazırlanan raporda Tesla’nın CEO’su olan Elon Musk, yeni yatırım bulma konusunda gösterdiği başarıyı Tesla için tekrar göstereceğini düşündüğünü belirten Tamberrino, yatırımcıların hisse senedi değerlerinin düşmesi ile karşılaşabileceğini belirtiyor.

Tesla son yarım yıllık süreçte Model 3’ün teslimatı konusunda önemli zorluklar yaşıyor. Modelin tanıtılması sonrasında alınan siparişlerin gerçekleştirilmesi aşamasında büyük zorluklar yaşayan şirket, birçok iptalle de karşı karşıya kalmıştı. Araç sahiplerine verdiği sözü yerine getirmekte zorlanan şirketin hisse değerleri, yıl başından bu yana kadar geçen süreçte yüzde 8 oranında değer kaybetti.

Şu anda 286 Dolar seviyesinde yer alan Tesla hisseleri için 6 aylık süreçte 195 Dolar seviyesine kadar görülebileceğini belirten Tamberrino, şirketin piyasa değerinin yıl sonuna kadar düşeceğini ve yoluna devam edebilmesi için 2020 yılına kadar 10 milyar Dolarlık yeni bir yatırım bulması gerektiğini belirtiyor.