THY Kargo ve Posta Hacminde Çift Haneli Artış

Türk Hava Yolları bu yılın ağustos dönemine ilişkin kargo trafik ve yolcu sayısı verilerini açıkladı. Bunun sonucunda şirketi ağustos döneminde taşıdığı yolcu sayısı geçen senenin aynı dönenine göre yüzde 2,4 oranında yükselerek 7,6 milyon seviyesine çıktı ve toplam doluluk oranı yüzde 85,6 olarak doluluk rekor kırdı.

THY’nin kapasitesinin yani arz koltuk kilometre kapsamında az da olsa artış oldu bu yüzde 0,5’e tekabül etti. Toplam doluluk oranının geçen seneye kıyasla 1,3 puan yükselten THY, iç hat doluluk oranını 2,4 puan, dış hat doluluk oranını ise 1,1 puan artırdı. Bunun sonucunda da iç ve dış hatlardaki doluluk oranları sırasıyla yüzde 87,6 ve yüzde 85,3 olarak kayda geçti.

THY Kargo ve Posta Hacminde Çift Haneli Artış

THY Kargo ve posta hacmi incelendiğinde geçmiş dönemlere göre çift haneli artış söz konusu oldu ve geçen senenin aynı dönemine göre de ortalama olarak yüzde 21 oranında yükseldi. Kargoda meydana gelen söz konusu artışta en çok katkı sağlayan yüzde 32 ile Kuzey Amerika oldu. Devamında da Avrupa yüzde 24, Uzak Doğu yüzde 22 ve Orta Doğu yüzde 18 ile yer aldı.

Bu yılın ocak ile ağustos dönemleri arasındaki talep incelendiğinde geçen seneye kıyasla yüzde 12 yükseliş gözlemlendi. THY yolcu sayısında ise yüzde 13 artış meydana gelerek 51 milyon seviyesine çıktı.