Türkiye’de Kargo Şirketleri E-Ticaret’le Büyüdü!

Her geçen gün adeta bir çığ gibi büyümeye devam eden e-ticaret sektörü, Türkiye’de kargo şirketlerini de önemli ölçüde büyüttü.

E-Ticaret sektörü, elde ettiği büyüme ivmesiyle birlikte yan sektörleri de büyütmeye devam ediyor. Ürünleri müşteriye ulaştırma aşamasında yüzde 99’luk bir uyum içinde çalışılan kargo sektörü, e-ticaret sektörü sayesinde önemli bir yol kat etti. Konu hakkında görüş ve değerlendirmelerini bildiren Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği Başkanı Aslan Kut, kargo sektörünün Türkiye’de yaklaşık 100 bin kişiye istihdam kapısı olduğunu ifade etti.

E-Ticaret sektörünün elde ettiği büyüme performansı, yakaladığı gelişim ivmesi sayesinde hem internet, hem lojistik, hem de ödeme altyapıları için oldukça büyük bir ivme kaynağı olduğunu vurgulayan Kut, Türkiye’nin e-ticaret hacmi açısından kargo şirketlerindeki payının yüzde 25 ila 30 aralığında olduğunu, bu noktada eşlik eden bir büyüme oranının söz konusu olduğunu, iki sektörün karşılıklı olarak birbiri için önemli destekleyici bir mekanizma geliştirdiğini ifade etti.

Online alışverişin Türkiye’deki yaygınlaşmasının her geçen gün arttığını, müşterilerin beklentilerinin de lojistik süreçlerin gelişmesi ve değişim göstermesi olduğunu dile getiren Kut, hızlı büyüme elde eden e-ticaret alanının, kargo sektörü için de önemli bir kaldıraç görevi gördüğünü, e-ticaret sektörü vasıtasıyla gerçekleştirilen kargo işlemlerinin, önemli bir günlük işlem hacmine karşılık geldiğini ifade etti.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi tarafından yapılan açıklamalarda da; e-ticaret sektörünün elde ettiği büyüme performansının tüketicinin tüm isteklerinin karşılama aşamasında oldukça önemli olduğunu, ürünlerin tüketicilerin istediği zaman diliminde, istediği adrese teslim edilmesinin e-ticaret firmaları için önem arz ettiğini belirtti.

Kargo şirketlerinin yatırım ve dönüşümü uyumlu bir şekilde ilerletmesi gerektiğini vurgulayan Ekmekçi, kargo şirketlerinin sahip olduğu Türkiye’deki mekanizmalarının tüketicilerin beklentilerin tam manasıyla uymadığını, bu noktada atılacak adımların her iki sektör için de önemli bir nokta olacağını ifade etti.