TOKİ Yüksekova’da Hayata Geçirdiği Bin 830 Konutu Bu Yılın Sonunda Tamamlayacak

Hakkâri Yüksekova’da terör saldırıları nedeniyle evleri hasar görmüş olan yerli halk için TOKİ tarafından yapılan bin 830 konutun, bu yılın sonunda tamamlanması planlanıyor.

Ülkenin doğusunda yer alan Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşlar, terör örgütü olan PKK mensupları tarafından saldırılara uğramış ve bu saldırılar esnasında yaşadıkları evler hasar görmüştü. Evleri hasar gören o bölgenin yerli halkı için TOKİ kolları sıvayarak bin 830 adet konut inşa etmeye başladı. TOKİ, hayata geçirmek üzere çalışmalarını sürdürdüğü bu konut projesini bu yılın sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor.

Hakkâri Yüksekova’da Kaymakam ve Belediye Vekili olarak görevde bulunan Mahmut Kaşıkçı, bu konu üzerine bir açıklamada bulundu. Kaymakam Mahmut Kaşıkçı açıklamasında, terör örgütü tarafından yapılan saldırılar neticesinde yaşadıkları yerler ağır hasar gören Yüksekova’nın yerlilerine dağıtılmak üzere Esenyurt Mahallesi içerisinde inşa edilen bin 830 konut için, yoğun ve süratli bir çalışma sürdürüldüğünü açıkladı. Kaşıkçı ayrıca açıklamasında, yüklenici olan firmaların ekiplerinin, bölgedeki yolların geçeceği güzergahları açmak üzere çalışmalar yaptığı ve temel çalışması gerçekleştirdiği bilgisine de yer verdi.

Bölgede hasar görmüş olan binaları ağır hasarlı ve az hasarlı olmak üzere ikiye ayırdıklarını ve bu bina ve iş yerlerini dolaşarak incelediklerini söyleyen Yüksekova Kaymakamı Mahmut Şimşek, az hasarlı olan bina ve işyerlerinin bedellerini ödemeye başladıklarını ifade etti. Tüm bunların yanı sıra Kaşıkçı, söz konusu olan bu çalışmaların tayin edilmiş olan hasar tespit komisyonu tarafından yürütüldüğünü de açıklamalarına ekledi.